Kezdőlap Rendőrségi hírek BALESETI HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

BALESETI HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

Az elmúlt 24 óra közlekedésrendészeti eseményei.

Megyénkben az elmúlt 24 órában egy súlyos és két könnyű sérüléssel járó, valamint hét anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök. Ittas vezetés gyanúja miatt három sofőrt állítottak elő vér-vizelet mintavételre.

Kiskunhalas belterületén, a Tinódi utcán közlekedett 2018. október 15-én 16 óra 30 perckor egy 70 éves férfi kerékpárral. A helyszíni szemle adatai alapján haladása során áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol nekiütközött egy autóbusznak. Az intézkedéskor – a könnyű sérülést szenvedő – biciklissel szemben felmerült az ittasság gyanúja, így őt vér-vizelet mintavételre előállították. A baleset körülményeit a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság vizsgálja.

Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos közlekedést. A szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemet mozgató izmok, és a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek. Hazánkban nem tilos kerékpárra ülni alkohol elfogyasztása után, azonban ebben az esetben is a jármű biztonságos vezetésére alkalmasnak kell lenni. Azt tanácsoljuk, hogy alkoholfogyasztást követően ne üljön kerékpárra, inkább azt a járdán tolva közlekedjen!