Kezdőlap Események Szeptember utolsó hétvégéjén rendezték a Csengődi Falunapokat

Szeptember utolsó hétvégéjén rendezték a Csengődi Falunapokat

Ahogy tavaly, úgy idén se maradhattak el a Csengődi Falunapok. Az eseményt az elmúlt hétvégén, szeptember utolsó napjain rendezték meg. A csípős, őszies időjárás dacára, rengeteg látogató kereste fel a települést a rendezvény 3 napja alatt, aminek a szervezői rendkívül változatos programokkal készültek, ahol mindenki, kortól függetlenül megtalálhatta a kedvére való szórakozási lehetőséget.

Szeptember 28-án, pénteken, reggel 10:00 órakor vette kezdetét a hivatalos programsorozat az Iskolakertben, ahol az „Év tanulója” falültetési ünnepséggel, majd 11:00 órától folytatódott is az Falunapi Futó Fesztivállal.

Szintén a pénteki napon, 17:00-kor Csengőd művelődési házában megtartották az esemény hivatalos megnyitóját, ahol fellépett a falu testvértelepülésének, Nagykérnek a néptáncegyüttese. A nap 19:00 órakor, a helyi sportcsarnok ünnepélyes szalagavatásával zárult.

A szombati napon került megrendezésre két verseny, a főző, valamint a rétessütő verseny. A versenyzőknek már reggel munkához kellett látni, mivel előbbi mezőnye 8:00-kor, még utóbbié 9:30-kor startolt el.

Ezt követően az érdeklődők láthattak egy rendkívül látványos zöldség –és gyümölcs szobrász bemutatót, 11:00 órától egészen délig „Az állatok nyelvén tudó juhász” című meseszínházi előadást tekinthették meg az egybegyűltek.

Ebéd után, 13:00-tól Krich Zoltánra emlékeztek társai egy nagyszabású motoros felvonulással. Ezt követően, néptánccsoportok és helyi zumbások bemutatóit csodálhatták meg a vendégek, majd 14:00 órától következett a szüreti lovas felvonulás.

15:00 órakor a Csengődi Dankó Pista Férfikórus előadása szórakoztatta a nagyérdeműt, majd sor került a főző és a rétessütő versenyek eredményeinek kihirdetésére is. Ezt követően Lórán Barnabás, művész nevén Trabarna poénjain nevethettek az érdeklődők.

17:30-tól retró zenére rophatták a táncos lábúak, amikor is fellépett Vágó Bernadett, Náray Erika, Homonnay Zsolt, valamint Nagy Sándor. 19:30-tól Szabó Zsanett tűzzsonglőr kápráztatta el előadásával, majd 20:00 órától a művelődési háztól fellőtt tűzijátékban gyönyörködhettek falunapokra kilátogatók. A napot Kothencz Lali és Markó Nani műsora búcsúztatta.

Az idei Csengődi Falunapokat egy ökumenikus istentisztelet zárta vasárnap reggel, 10:00 órától. Az igét Keith Sellers amerikai baptista lelkész hírdette Gelle Orsolya tolmácsolásában. A zenei szolgálatot a Kiskőrösi Baptista Fúvós zenekar biztosította.