Kezdőlap Régió TOP-4.1.1-15-BK1-2016-00004 Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése – Fogorvosi rendelő felújítása Csátalján

TOP-4.1.1-15-BK1-2016-00004 Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése – Fogorvosi rendelő felújítása Csátalján

Csátalja Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a TOP-4.1.1-15-BK1 – Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése című felhívásra. A 21 940 000 forintos, vissza nem térítendő uniós forrás keretében a Csátalja, Petőfi Sándor u. 2. szám alatti ingatlan, melyben a felnőtt és gyermek fogorvosi ellátás zajlik, infrastrukturális fejlesztése valósult meg.

Vadonatúj külső nyílászárók, teljes külső hőszigetelés, kazáncsere, klimatizálás, a belső burkolatok cseréje és akadálymentesítés. E fejlesztésekkel kívül-belül megszépült és megújult a fogorvosi rendelő Csátalján. A fogorvosi szolgáltatás a nyár közepe óta, a hét minden napján várja a csátaljai és a nagybaracskai betegeket.

A fogorvos az ellátási területéhez tartozó körzetben lakó személyeket látja el, valamint a rendelési idejében hozzá forduló személyeket, ha heveny megbetegedésük vagy krónikus betegségük miattellátatlanságuk az egészséget károsító vagy a gyógyulást lassító állapotromláshoz vezethet.

A közel 22 millió forintos uniós támogatás az épületfelújításon túl, eszközbeszerzést is tartalmazott, így a fogorvosi rendelő nem csak modern, kellemes hangulatú és energiatakarékos környezettel, hanem megújult eszközállománnyal, magas színvonalú szolgáltatásokkal is várja az orvoslásra szoruló lakosokat.