Kezdőlap Kecskemét 7 éves a Mosoly Klub – a Szent László Lions Club velük...

7 éves a Mosoly Klub – a Szent László Lions Club velük ünnepelt

2018. november 17-én a Kecskeméti Szent László Lions Club együtt ünnepelte az Értelmi Fogyatékosok Nappali Ellátása látogatóival és dolgozóival a Mosoly klubjának hetedik születésnapját.

A Kecskeméti Szent László Lions Club és a Leo klubjának tagjai 2 évvel ezelőtt kapcsolódtak a Mosoly klub rendezvényeihez, önkéntes munkával és anyagi, tárgyi támogatással egyaránt. A Mosoly Klub foglalkozásokon a terem díszítésében az ételek és italok előkészítésében, kínálásában, a közös játékokban, táncban, az italok kiosztásában és a végén a takarításban, teremrendezésben vesznek részt. Az önkéntes 15-22 éves fiatalok megtanulják elfogadni a másságot, szociálisan és emberileg nyitottabbá vállnak. A Mosoly klub hetedik születésnapján a Leo klubunk 13 ifjú oroszlánnal képviseltette magát.

A rendezvények sikeréhez nem csak munkánkkal, hanem általában tárgyi támogatással is hozzájárultunk. Így történt most is, hisz az ünnepi alkalomra Lions klubunk a Mosoly klub látogatói részére egy 150 fős tortával kedveskedett.

A vidám, jóhangulatú rendezvényt tánc és tombolasorolás zárta, a talpalávalót az Impulzus zenekar szolgáltatta.

Az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Értelmi Fogyatékosok Nappali Ellátása havonta rendezi meg a Mosoly klub a rendezvényt Kecskemét és vonzáskörzetébe tartozó településeken lakó értelmi sérültek számára. A klubdélutánokon kézműves foglalkozásokkal, kulturális műsorokkal, játékokkal, tánccal és az évközi aktuális programokkal, mikulásvárással, farsangi jelmezversennyel, tavaszi-nyári hangulattal kapcsolódnak ki a résztvevők.  Az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága a széchenyivárosi Nyitnikék Idősklubja klubhelyiségében biztosít helyet az immár hetedik esztendeje havonta megrendezésre kerülő rendezvénynek, ezzel kikapcsolódási és szórakozási lehetőséget nyújt az értelmi sérült emberek minden korosztályának, lehetővé téve, hogy találkozzanak, beszélgessenek, és együtt mulassanak. Ezeken a délutánokon az intézmény dolgozói és családtagjaik önkéntesként vesznek részt.

A 101 éves Lions a világ legnagyobb klubalapon szerveződő jótékonysági szervezete. Jelenleg 206 országban és 46 ezer klubjában jótékonykodnak az oroszlánok. Hazánkban az első klubok 1989-ben alakultak és most 42 klubban közel 900 oroszlán jótékonykodik a látás megóvása, a diabetes megelőzése és általában a jótékonyság terén. A Kecskeméti Szent László Lions Club 1997-ben alakult egy baráti társaság tagjaiból, jelenleg 28 fő az aktív taglétszáma.

A rendezvényen a klubbot Kissné Dr. Szabó-Kis Mária elnök, Fáriné Boros Erika, Harsányi Zsuzsanna, Sipos László és Koncsik István képviselte.