Kezdőlap Rendőrségi hírek AUTÓKBÓL IS LOPOTT A BESURRANÓ TOLVAJ

AUTÓKBÓL IS LOPOTT A BESURRANÓ TOLVAJ

A kecskeméti nyomozók őrizetbe vettek egy helyi férfit, aki a gyanú szerint augusztusban egy, októberben pedig további három tulajdon elleni bűncselekményt is elkövetett.

A Kecskeméti Rendőrkapitányságon 2018. november 12-én 11 óra 45 perckor őrizetbe vettek egy 32 éves helyi lakost.

A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2018. október 19-én reggel, illetve október 20-án este lopási szándékkal besurrant egy-egy kecskeméti ingatlanba. A tulajdonosok mindkét helyen otthon voltak, így az egyik házból az elkövető zsákmány nélkül menekült el, ám a másikból távozása előtt pénzt és cigarettát vett magához.

A gyanú szerint a férfi 2018. augusztus 29-én és október 28-án nyitott autókból is lopott. Mindkét esetben készpénzt, okmányokat és bankkártyát vitt el az óvatlan tulajdonosoktól. Az egyik bankkártyáról sikerült pénzt is felvennie, mivel a hozzá tartozó kódot a sértett a kártya mellett őrizte, a másikat pedig vásárláshoz használta fel.

L. Istvánt a kecskeméti nyomozók a térfigyelő kamerák segítségével beazonosították. Őrizetbe vételét követően lopás bűntett és csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, majd előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.