Kezdőlap Hírek Bohém Rapszódia

Bohém Rapszódia

A hónap nagy szenzációja a mozikban az új életrajzi Queen film – és ezzel egy időben az Universal hanglemezkiadónál megjelent a Bohém Rapszódia filmzenéje is, eddig sosem hallott felvételekkel.

A Bohém Rapszódia a 20th Century Fox és a RegencyEnterprises legújabb filmje, amely a legendás zenekarról és frontemberéről, FreddieMercuryról szól. A film zenéiből készült album főként azért különleges, mert az újrakevert változatok mellett eddig soha ki nem adott felvételek is szerepelnek rajta.

A filmben hallható dalok egy részét a LiveAid-en rögzítették, a Wembley Stadionban 1985-ben. A  BohemianRhapsody, a RadioGaGa, a Hammer ToFall és a WeAre The Champions mellett az albumon számos más, eddig szintén ki nem adott élő felvétel is helyet kapott, melyek különböző évtizedekből, sőt különböző kontinensekről  származnak. A FatBottomedGirlst az 1979-es Jazz-turnén vették fel Párizsban, a Mercury és Brian May billentyűs által előadott Love of My Life című dal duettfelvétele pedig az 1985-ös Rock in Rio fesztiválon készült, amikor 300 000 ezres tömeg énekelt együtt a zenekarral.

A lemezen még három dal biztosan újdonság lesz a régi és az új Queen-rajongóknak is: WeWill Rock You különlegessége például, hogy a stúdióverzióból vált élő felvételre.

A Don’t Stop MeNow az albumhoz újonnan felvett gitáros részei sokkal közelebb állnak a dal mai előadásmódjához, mint a régi, jól ismert verzió; a DoingAll Right című dalt pedig eredetileg elsőként a Smile, a Queen elődje rögzítette, ahol Brian May és Roger Taylor zenélt, mielőtt keresztezték útjaikat FreddieMercuryval.

Az album a zenekar második soundtrack albuma: az első a Flash Gordon volt, ami a rockegyüttes kilencedik stúdióalbumaként jelent meg 1980-ban.