Kezdőlap Hírek Budapest dal 2018

Budapest dal 2018

Mostantól már kereskedelmi forgalomban is megvásárolható a Budapest Dal 2018 CD. A korongon 17 szám hallható, olyan nagyszerű előadóktól, mint Radics Gigi, Berkes Olivér, Závodi Marcell, Zséda – és még sokan mások.

A CD-re idén is egy pályázat során lehetett felkerülni – 2018-ban rekordmennyiségű: összesen 116 mű érkezett. A szakmai zsűri döntése alapján 17 szám kerülhetett korongra. Az előadók a Thália Színházban élőben mutatták be dalaikat a közönség előtt.

A szakmai zsűri és a közönség közös döntése alapján a kiírás győztese Radics Gigi „Budapest szerelem” című dala lett, amely egy éven át viselheti a „Budapest dala” címet. A közönségdíjat Benji „Bárhol járok” című felvétele kapta, a fiatal tehetségeknek járó elismerést pedig a Zavodi + Berkes Olivér duó nyerte el az „Óriáskerék” című szerzeménnyel.

A válogatásalbum külön erénye és érdekessége, hogy fiatal, új előadóknak is bemutatkozási lehetőséget biztosít a nagyobb nyilvánosság előtt.

A Magneoton kiadásában megjelent Budapest Dal 2018 CD-t egy speciális csomagolást is kapott és országszerte több, mint 50 MOL benzinkúton megvásárolható.

A Budapest Dal 2018 albumra felkerült dalok:

 1. Benji- Bárhol járok
  2. MAVERIX, Veréb Tomi- Akárcsak Budapest (Valami csak itt fér el)
  3. Nági és YaOu- Úgy kéne
  4. Theshowcrew- BDPST
  5. Pajor Tamás, Ámen- Budapest, te
  6. Tóth Péter- Zeneváros
  7. Zävodi, Berkes Olivér- Óriáskerék
  8. CompactDisco- Csak a miénk
  9. Radics Gigi- Budapest szerelem
  10. Király Viktor- Király utca
  11. HoneyBeast- Utolsó nagy szerelmem
  12. Caramel-1873
  13. Zséda- Élj a napnak
  14. Anna and The Barbies- Budapest, engedj el!
  15. Frenreisz Károly- I love Budapest
  16. Keresztes Ildikó- Ahol a város őrzi a Dunát

Bonus track:
17. Charlie- Szerelmek városa