Kezdőlap Rendőrségi hírek HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

Az elmúlt 24 óra határrendészeti, közbiztonsági és közlekedési eseményei.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások 2018. november 14-én 0 óra és 24 óra között összesen 10 illegális migránst tartóztattak fel. A pontos számadatokról bővebben ittolvashatnak.

Az elmúlt 24 órában a megye területén tíz személyt fogtak el, további hatot pedig előállítottak. Egyikük bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható.

A kecskeméti rendőrök 13 óra 55 perckor szabálysértési őrizetbe vettek egy 58 éves helyi lakost, aki tulajdon elleni szabálysértést követett el. A férfit tetten érték, vele szemben gyorsított bírósági eljárást kezdeményeznek.

Szintén a megyeszékhelyen fogták el azt a 36 éves helyi lakost, aki ellen a Kiskőrösi Járásbíróság elfogatóparancsot bocsátott ki. Őt bűnügyi őrizetbe vették.

Megyénkben az elmúlt 24 órában két súlyos és öt könnyű személyi sérüléssel járó, valamint tizenkét anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök. Ittas vezetés gyanúja miatt egy sofőrt állítottak elő vér-vizelet mintavételre.

Kiskunfélegyházán, a Jósika utcán közlekedett 2018. november 14-én 8 óra 30 perckor egy 41 éves helyi lakos egy személyautóból és utánfutóból álló járműszerelvénnyel. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a Bercsényi utca kereszteződéséhez érve a részére kihelyezett „Elsőbbségadás kötelező!” közúti jelzőtábla utasítása ellenére nem biztosított elsőbbséget a védett úton haladó kerékpárosnak, ezért összeütköztek. Az elsődleges orvosi vélemény szerint a biciklit hajtó 54 éves férfi súlyos sérülést szenvedett.  Balotaszálláson, a Balassi Bálint utcában 18 óra 50 perckor egy kerékpáros közlekedett az Ady Endre utca irányába. A helyszíni szemle adatai alapján a kereszteződéshez érve ő sem tett eleget elsőbbségadási kötelezettségének, ezért összeütközött a védett úton haladó motorkerékpárral. A motor sofőrje súlyos, a biciklis férfi pedig könnyű sérülést szenvedett az elsődleges orvosi vélemény szerint.

Vezessenek óvatosan és körültekintően! Kérjük a közlekedésben részt vevő járművek vezetőit, hogy a KRESZ szabályait betartva, elsőbbségadási kötelezettségeiknek eleget téve közlekedjenek!

Balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság!