Kezdőlap Régió Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér asztalitenisz csapatainak eredményei

Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér asztalitenisz csapatainak eredményei

A Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér Extra Ligás női csapata és mindkét NB III-as csapata izgalmas mérkőzéseket játszott ellenfeleivel a hétvégén.

 

Extra Liga mérkőzés 2018.11.10. 11. óra Szekszárd sportcsarnok

Szekszárdi Asztalitenisz Club – Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér 6/2

Az előző hétvégén lányaink a Gödöllőn megrendezett ifjúsági és felnőtt ranglista versenyenszerepeltek eredményesen.

Az extra liga 4. fordulójában a tavalyi bajnokság győzteséhez utazott a csapat Szekszárdra. Drabant Anita Szombathelyen az ITTF World Junior Circuit szombathelyi állomásánszerepelt a válogatott színeiben, mivel pénteken este hat órai kezdettel még csapatban szerepelt és Szombathely nem a szomszédban van így a csapatnak nélkülöznie kellett Szekszárdon.

A Szekszárdi AC versenyzői között van a kecskeméti nevelésű Madarász Dóra, a Világranglista 93., a Magyar felnőtt női ranglista 3. helyezettje (aki végül nem lépett asztalhoz). Bálint Bernadett a Világranglista 175., a Magyar felnőtt női ranglista 5. helyezettje, aki szintén tagja a felnőtt női válogatottnak. Harmadik játékosuk Imre Leila a Magyar felnőtt női ranglista 9. helyezettje, aki szintén kecskeméti nevelésű versenyző. Mivel Madarász nem szerepelt ezen a találkozón az újonc ranglista 17. helyezettje, Szerbacsics Ivett kapott játéklehetőséget Türei Ferenc edzőtől.

A Spartacus csapatában Füle Kata a Magyar ifjúsági ranglista 4., Molnár Anna Magyar ifjúsági ranglista 8. helyezettje és Márkus Enikő, aki saját nevelésű játékosunk és hosszú kihagyás után lépett újra asztalhoz a színeinkben.

Párosban Füle – Molnár lépett asztalhoz Bálint-Imre ellen. Nagyon jó játékot mutatva szoros szettekben 3/0-ra vereséget szenvedtek.

Az egyéni mérkőzések sorát Márkus Enikő kezdte meg Bálint Bernadett ellen, a játék képe alapján esélye se volt Enikőnek a szett nyerésre, az eredmény 0/3. A másik asztalon ugyan ez történt csak fordított felállásban a fiatal Szerbacsics Ivettet iskolázta le Füle Kata 3/0-ra. Imre Leila ellen Molnár Anna nem tudta felvenni a ritmust, a mérkőzésen belül voltak szép poénok melyekből lehetett következtetni akár egy szorosabb küzdelemre, de végül 3/0-ra Imre Leila győzött. Bálint Bernadett magabiztosan verte Füle Katát 3/0-ra. Imre Leila nem sok esélyt adott Márkus Enikőnek, az eredmény 3/0. Szerbacsics Ivett játékát Molnár Anna nem engedte kibontakozni, 0/3-ra győzött a kecskeméti versenyző. A mérkőzés legizgalmasabb csatáját Imre Leila játszotta Füle Katával. Izgalmas szettek követték egymást, melyeknek döntő szett lett a következménye, a mindent eldöntő szett az előzőekhez hasonlóan változatos volt, melynek végén hátrányból tudott Leila fordítani és nyerni 3/2-re.

Végeredmény 6/2 a Szekszárdi Asztalitenisz Club javára.

Fodor Miklós edző: „A mérkőzést a Szekszárdi AC a legjobb játékosait nélkülözve is meg tudta nyerni. Jó volt nézni, ahogy versenyzőink küzdöttek és mindent megtettek a sikerért. Ez a mérkőzés a jövő héten megrendezésre kerülő TOP-24 –re jó felkészülésnek bizonyult. Sajnálom, hogy Drabant Anita nem tudott hazaérni a mérkőzésre.”

 

Férfi NB-III. mérkőzés 2018.11.10. 17. óra Szolnok Szabadság tér 6.

Jászkun Volán SC Kft. II. – Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér – Kesi I.

7 – 11

 

Az NB-III. 7. fordulójában a Jászkun Volán Kft. Szolnok 2. csapatához utaztak a kecskemétiek.

Spartacus férfi első csapata versenyben van a bajnoki címért, eddig egy döntetlennel és minden mérkőzés megnyerésével a tabella 2. helyén vannak. A mai mérkőzésen Miskolci Kristófot volt kénytelen nélkülözni a csapat, helyette Szabó Dániel kapott játéklehetőséget. A Szolnoki csapat a tabella 7. helyén áll pillanatnyilag.

A páros mérkőzések máris óriási küzdelmet hoztak, addig, míg a Mezei Levente – Szabó Dániel párosunk simán nyert 0/3 –ra, addig a másik asztalnál a Gyarmati Zsolt- Jádi Dominik párosunk döntő szettben minimális különbséggel maradt alul, az eredmény 3/2.

Az első körben az egyéni mérkőzések továbbra is döntetlent hoztak 2-2. A második körben sikerült előnyre szert tenni 1-3, a harmadik egyéni körben folytattuk az előny megerősítését 1- 3, a negyedik kőrben Mezei Levente tette fel az i-re a pontot és nyerte meg a 10. mérkőzését a csapatnak, majd még Jádi Dominik is tett hozzá a végeredményt beállítva.

Győztesek:

Kspari-Kesi I. Mezei Levente 3,

Gyarmati Zsolt 3,

Jádi Dominik 3,

Szabó Dániel 1,

Mezei Levente – Szabó Dániel 1.

Gyarmati Zsolt – Jádi Dominik 0.

 

Jászkun Volán SC Kft. II.: Tóth Péter 3,

Vass Imre 2,

Dr. Sági László 1,

Rónafalvi Petra 0,

Rónafalvi Petra – Tóth Péter 1

Vass Imre – Dr. Sági László 0.

 

Végeredmény: Jászkun Volán Kft. II. – Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér –

Kesi I. 11/7

Fodor Miklós edző: „Küzdelmes mérkőzésen idegenben sikerült jól szerepelni versenyzőinknek. Kiemelhető a fiatal Jádi Dominik teljesítménye, egyre megbízhatóbban versenyez és stabil pontja a csapatnak.

A mérkőzéseken nyújtott teljesítményeknek köszönhető a csapat a tabella 2. helyén áll.

 

Férfi NB-III. mérkőzés 2018.11.09. 17. óra Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér asztalitenisz csarnoka.

Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér – Kesi II. – Eötvös DPSE Orosháza

8/10

 

Az NB-III. 8. fordulójára került sor pénteken a Spartacus otthonában. A tabella 8-9. helyén tanyázó csapatok mérték össze tudásukat. A hosszúra nyúlt mérkőzésen nagy csatában nyert idegenben az Orosháza. Fiataljainknak nem sikerült mérkőzést nyerni. Szűcs Bence rendkívül kiélezett csatákban a döntő szettekben maradt alul mind két mérkőzésén. Gyetvai Ákos mérkőzésein helyenként jó játékot mutatott, de szintén nem sikerült egyéni mérkőzést nyernie. A párosuk mérkőzésről mérkőzésre egyre jobban összecsiszolódik és sikerült is győzniük ebben a felállásban.

Fodor Zoltán magabiztosan hozta a 4 győzelmet, rajta nem múlott a csapat sikere. Tőzsér Tamás hullámzóan versenyzett ezen a délutánon, de az utolsó mérkőzésén 2/0-s szett állásnál és 10-6-s állásból fordított és nyert 3/2 –re. Farkas Zoltán hihetetlen állásokat képes elbukni, de végül felülkerekedett és nyerte az utolsó meccsét.

Győztesek:

Kspari-Kesi II. Fodor Zoltán 4,

Tőzsér Tamás 2,

Farkas Zoltán 1,

Szűcs Bence 2-ből 0,

Gyetvai Ákos 2-ből 0,

Gyetvai Ákos-Szűcs Bence 1.

Tőzsér Tamás- Farkas Zoltán 0.

 

Eötvös DPSE Orosháza: Nagy Bence 3,

Farkas Dávid 3,

Szenes Iván 2,

Schneider György 1,

Nagy Bence-Farkas Dávid 1

Schneider György-Szenes Iván 0.

 

Végeredmény: Eötvös DPSE Orosháza – Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér –

Kesi II. 10/8

Fodor Mikós edző: „Fiataljaink először szerepelnek NB-s bajnokságban és látszik rajtuk a rutintalanság. Felnőttjeink hullámzó teljesítményt mutatnak. Még nem sikerült egyszerre mindenkinek jó formát mutatni a mérkőzéseken. Fodor Zoltán teljesítménye kiemelkedő, rajta nem múlik a csapat szereplése. Bízom abban, hogy hamarosan meghozza a változást a sok mérkőzés, amelyet játszanak fiataljaink.”