Kezdőlap Események Példa és érték – 2018. Megyei Prima Díj Átadó Ünnepség

Példa és érték – 2018. Megyei Prima Díj Átadó Ünnepség

 

A VOSZ Bács-Kiskun Megyei Szervezete jóvoltából 2018. november 23-án, a Sheraton Hotelben, 18:00 órai kezdettel immár 14. alkalommal kerül átadásra az országos Prima Primissima mintájára a megyei Prima díj és Közönségdíj. A díj arra hivatott, hogy a Bács-Kiskun megyei térségben is méltó kitüntetésben részesüljenek a tudomány, a művészet, a kultúra és a sport olyan kimagasló teljesítményt nyújtó képviselői, akiknek tevékenysége és munkássága példát állít a közösség felé.

A megyei Prima elismerés egy különleges hozzájárulást jelent a kulturális sokszínűség fenntartásában. Évről évre újabb és újabb utánpótlás érkezik, amely azt mutatja, hogy megyénk nincs híján a tehetségekből. Hatalmas megtiszteltetés találkozni ezekkel az emberekkel, akiknek életműve példaértékül szolgálhat azok számára, akik hozzájuk hasonló pályára szeretnének lépni.

A kitüntetésnek olyan értéke van a közvélemény szemében, amely megkérdőjelezhetetlenül fémjelzi a kitüntetett saját kategóriájában betöltött fontos szerepét. A díjhoz pénzbeni elismerés is tartozik, melyhez a térségben működő helyi vállalatok és vállalkozók járultak hozzá támogatásukkal.

Már évek óta megszámlálhatatlan jelölés érkezik mind a 10 kategóriában. A jelölt lehet egyetlen személy, vagy akár alkotói csoport, közösség, illetve egyesület is.

A 10 kategória a következő:
  1. Magyar irodalom
  2. Magyar színház- és filmművészet
  3. Magyar képzőművészet
  4. Magyar tudomány
  5. Magyar oktatás és köznevelés
  6. Magyar építészet és építőművészet
  7. Magyar sajtó
  8. Magyar sport
  9. Magyar népművészet és közművelődés
  10. Magyar zeneművészet

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Bács-Kiskun Megyei Szervezete szakmai zsűri segítségével választja ki a felsorolt kategóriák legjobbjait, és közülük is a 3 Prima Díj büszke tulajdonosát. Ezen kívül online szavazás keretén belül választhatja ki a nagyközönség a személyes kedvencét, aki Közönségdíjban részesül.

Az idei győztesek a kategóriák szerinti sorrendben:
  1. Lezsák Sándor – költő, drámaíró, Lakitelek
  2. Danyi Judit – színművész, Kecskemét
  3. Kunhegyesi Ferenc – festőművész, Kiskőrös
  4. Kovács Zita – művészettörténész, főmúzeológus, Baja
  5. Kiss Róbert – középiskolai mestertanár, Kecskemét
  6. Borbély Lajos – építész, Kecskemét
  7. Balogh Andrea Johanna – egészségügyi szakújságíró és menedzser, kommunikációs szakértő, Kecskemét
  8. Csontos Piroska (PIRÓ) – atléta, paralimpikon, Kiskunfélegyháza
  9. Zsigóné Kati – nép iparművész, Kecskemét
  10. Gerhát László – zongoraművész, karmester, Kecskemét