Kezdőlap Gasztro Vészelje át mézzel a hideg napokat

Vészelje át mézzel a hideg napokat

A naptári ősz végéhez közeledve egyre hidegebb a nappali hőmérséklet, reggelente a fagyok se ritkák, a tél közeledtével egyre jobban ki vagyunk téve a megfázás veszélyének. Egészségünk megőrzését segítheti a méz rendszeres fogyasztása, aminek számos fajtájából válogathat mindenki, aki felkeresi Szombatiné Tóth Katalin és férje, Szombati László standját Kecskemét főterén, a helyi termelői piacon. Saját készítésű, első osztályú termékeikkel a tavalyi év során „Az Év Termelői Piac Gazdája” címet is elnyerték.

A tél közeledtével nem árt fokozottan figyelnünk egészségünkre. A méz minden fajtájának van baktérium ölő hatása, így annak fogyasztása önmagában nyújt egy bizonyos szintű védelmet a kórokozók ellen, de a hárs méz ezen felül kifejezetten hatékony felső légúti megbetegedések kezelésére.

A hideg téli napokon az emberek egyre többet fogyasztanak teát, aminek az ízesítésére a vegyes-virág méz tökéletes választás. Mivel rendkívül intenzív, a mézek között a legintenzívebb íz világgal rendelkezik, ezért a mézeskalács sütésekor is kifejezetten ajánlott.

Érdemes felkeresni Katalinék standját. Termékeik rendkívül sok odafigyeléssel készülnek, az ételeinknek egyedi sajátos aromát kölcsönöz. Egyre többen már mézet használnak a cukor helyettesítésére, hiszen édes íze ellenére nem hizlal, fogyasztása egészséges.