Kezdőlap Régió Andrea Bocelli: Sí

Andrea Bocelli: Sí

A karácsony előtti nemzetközi hanglemezpiac egyik szenzációja, hogy 14 év után teljesen új popalbummal jelentkezik a bársonyosan egyedi hangú Andrea Bocelli.

A Decca hanglemez kiadónál megjelenő új lemezen teljesen új szerzemények szerepelnek, melyeket esetenként Andrea Bocelli olyan popsztárokkal vett fel duettben, mint EdSheran, Josh Groban, Dua Lipa, vagy Aida Garifullina – és fiával: Matteoval is énekel egy duettet.

Andrea Bocelli vadonatúj lemezének címe egyszerűen csak egy szó: Sí – ami olaszul annyit jelent: Igen. A címválasztásról ezt mondta el a közkedvelt művész:„Túl gyakran mondunk nemet manapság. Pedig mennyivel szebb az ’igen’ szó! Ezt mondjuk, amikor először csókolózunk, amikor szövetséget kötünk valakivel, amikor szeretnénk a másikat a támogatásunkról biztosítani. A ’sí’ pozitív, erőteljes, emberséges, jó érzést keltő szó – olyan, amire nagy szükségünk van mostanában” – mondja a világhírű crossover-művész legújabb lemezéről, amely kizárólag saját szerzeményeket tartalmaz.

A nemrégen hatvanadik születésnapját megünneplő Bocelli saját elmondása szerint szeretett volna visszautazni az időben, életének abba a szakaszába, amikor még bárokban zenélt. Azóta több milllió lemezt adott el, megtöltötte a világ legnagyobb stadionjait, és olyan hírességekkel énekelt együtt, mint EdSheeran, Ariana Grande, Jennifer Lopez vagy Céline Dion. Mégis eljött egy pont, amikor elkezdett arra vágyni, amit karrierje kezdetén érzett – ekkor kezdett új, saját dalokat írni.

Ezek közül kettő már előzetesen, nagy sikert aratva megjelent az album előfutáraként. A fiával, Matteóval közös FallOnMe (mely A diótörő és a négy birodalom címűfilm zenéje is) alig egy hónap alatt hatalmas siker lett: a dalhoz készült videoklip csaknem 20 millió megtekintésnél jár.

A másik kislemezt, az IfOnly-t pedig Francesco Sartorival közösen jegyzi: vele együtt írta a Time To Say Goodbye-t is, mely azóta minden idők egyik legsikeresebb kislemeze lett.