Kezdőlap Hírek BÁCS-KISKUN MEGYÉBEN TÖRTÉNT

BÁCS-KISKUN MEGYÉBEN TÖRTÉNT

A tegnapi nap főbb határrendészeti, közbiztonsági és közlekedésrendészeti eseményei.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök 2018. szeptember 24-én 0 óra és 24 óra között Tompa Közúti Határátkelőhelyen két esetben négy külföldi férfit tartóztattak fel, akik illegálisan próbáltak meg Magyarország területére bejutni. Az egyenruhások további két esetben összesen 14 migránst akadályoztak meg abban, hogy az ország területére lépjenek.

A tompai határátkelőhelyen 20 óra 20 perckor egy szerb állampolgár jelentkezett belépésre. Úti okmánya ellenőrzése során kiderült, hogy abban több olyan schengeni bélyegző lenyomat található, ami hamis. A külföldivel szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozást indított.

A Bács-Kiskun megyei rendőrök az elmúlt 24 órában hat személyt fogtak el, további tizenegyet pedig előállítottak. Hatan bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak.

Kecskeméten, a Mezei utcában igazoltatták 8 óra 30 perckor egy jármű sofőrjét. Az intézkedés során kiderült, hogy járásbíróság eltiltotta a vezetéstől a 44 éves helyi férfit, így őt szabálysértési őrizetbe vették.

Megyénkben az elmúlt 24 órában egy súlyos és három könnyű sérüléssel járó, valamint tizenkét anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök. Egy sofőrrel szemben felmerült az ittasság gyanúja, így őt vér-vizelet mintavételre előállították.

Baján, a Kertész utcában közlekedett 14 óra 10 perckor egy 61 éves nő egy Opel Astra típusú személygépjárművel. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a Gránátos utca kereszteződéséhez érve a részére kihelyezett „Elsőbbségadás kötelező!” közúti jelzőtábla utasítása ellenére nem biztosított elsőbbséget a védett úton közlekedő, elektromos kerékpárt hajtó férfinek, ezért összeütköztek. Az elsődleges orvosi vélemény szerint a 76 éves kerékpáros férfi súlyos sérülést szenvedett.