Kezdőlap Rendőrségi hírek BÁCS-KISKUN MEGYÉBEN TÖRTÉNT

BÁCS-KISKUN MEGYÉBEN TÖRTÉNT

Az elmúlt 24 óra eseményei számokban.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök Kelebia és Hercegszántó közigazgatási területén 2018. december 11-én 0 óra és 24 óra között három esetben összesen 25 illegális migránst tartóztattak fel. A magukat afgán, iráni, iraki és pakisztáni állampolgárnak valló külföldiek jogellenesen léptek be Magyarország területére. Mivel a migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az egyenruhások hat személyt fogtak el, további hetet pedig előállítottak. Ketten bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak.

Megyénkben az elmúlt 24 órában egy könnyű személyi sérüléssel járó, valamint négy anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök. Ittas vezetés gyanúja miatt két sofőrt állítottak elő vér-vizelet mintavételre.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság ismét felhívja a gépjárművezetők figyelmét arra, hogy hazánkban zéró tolerancia vagy érvényben, mely a szeszes ital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére a jármű vezetése előtt és alatt egyaránt. Kérjük, a közelgő ünnepek alatt fokozottan ügyeljenek a biztonságos járművezetésre. Soha ne üljenek ittasan volán mögé, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet! A családtagoknak rokonoknak és ismerősöknek se engedjék, hogy ittas állapotban autót vezessenek!