Kezdőlap Zenei élet Eros Ramazzotti: Vita Ce N’e

Eros Ramazzotti: Vita Ce N’e

Karácsony előtt vadonatúj albummal jelentkezik a Polydor/Universal hanglemezkiadónál Eros Ramazzotti. A friss stúdiólemez központi témája a szeretet – az album zenéjét tekintve pedig az olasz sztártól megkedvelt világba csöppenünk.

A VITA CE N’È az olasz énekes 15 stúdióalbuma közül az első, melynek producere is saját
maga volt – és talán a legjobb lemeze az utóbbi időben. A 2019. októberében Budapesten is fellépő Ramazzotti így nyilatkozott új lemezével kapcsolatban:

„Ez a lemez a szeretetről beszél. Minden pozitív érzés központjában a szeretet áll, amiben
még mindannyian hinni tudunk. Egy új kezdetet jelent a számomra, és egyben kihívást is saját magammal és az idővel szemben; egy vágyat, hogy maradandót alkothassak.”

Ettől aztán – meg a szép, színes, szinte hópehely puhaságú hangszerelésektől, az intimen
nosztalgikus hangulatoktól lett részint a karácsonyhoz simuló hangulata az új Eros albumnak.

A siker egyébként már jóval megelőzte a kiadványt, hiszen a 14 dalt tartalmazó új lemezzel megegyező című, október közepén debütált dal kevesebb, mint egy hónapon belül az olasz és nemzetközi listák élére jutott. A lemezen igazi sztárparádét hallhatunk, ugyanis több, nemzetközileg is elismert előadó is énekel duettet Erosszal:

Vale per sempre – Az első közreműködő a 2018-ban Grammy-díjat nyert énekesnő, Alessia Cara, aki így nyilatkozott a közös munkáról: “Egy álmom vált valóra és nagyon boldog vagyok, hogy lehetőségem nyílt együtt énekelni Erosszal.” Eros Ramazzotti hibátlan, férfias hangja és Alessia bársonyos hangszíne egyszerűen tökéletesen kiegészítették egymást.

Per le strade una canzone – A duettet a minden rekordot megdöntött Despacito című dal
előadójával, Luis Fonsival adja elő Eros Ramazzotti. "Ez egy olyan dal, amitől jó kedved lesz. A zenéről szól, ami felbukkan az utcákon a szeretetet ünnepelve és szórakoztatja az embereket. Ez az, amit Erosszal szerettünk volna kommunikálni, megosztani mindenkivel a latin zene pozitív vibrálását” – mondta az együttműködésről Fonsi.

Per il resto tutto bene – Ez a tempós, diszkós dal nyitja az új lemezt, és a végére zárásként újra felvették. A duett-változatban a "Rekorder Nő" névre keresztelt, Németországban minden idők legtöbb eladott albumát magáénak tudó szupersztár, Helene Fischer dolgozott együtt az olasz énekessel.

KJJR