Kezdőlap Hírek Filléres börze immáron 28. alkalommal a Lánchíd Utcai Iskolában

Filléres börze immáron 28. alkalommal a Lánchíd Utcai Iskolában

Az Első Kecskeméti Lions Club 2018. december 08 és 09 között immáron 28. alkalommal rendezi meg a kecskeméti Széchenyi-városrészben elhelyezkedő – Lánchíd Utcai Általános Iskola sportcsarnokában a „FILLÉRES Börzéjét”, osztrák és német testvér klubok adományainak köszönhetően. (Testvér klubjaink: Klosterneuburg Badenberg LC, München-Solln LC és Eckental LC)

Ezek az adományok a következők: ruhák, lakás-textíliák, műszaki cikkek, lakás felszerelési tárgyak, dísztárgyak, sport felszerelések, bútorok, stb.

Az esemény idén is a – kecskeméti Széchenyi-városrészben elhelyezkedő – Lánchíd Utcai Általános Iskola sportcsarnokában, klubtagjaink aktív közreműködésével, Leo-k segítségével, diákok önkéntes részvételével, magyarországi testvér klub-ok aktivitásával és sok-sok barát és ismerős támogatásával, önkéntes munkájával valósulhat meg!

A szombaton kezdődő és még vasárnap is tartó „Filléres börzén” az érdeklődők a kiválasztott holmikért az általuk felajánlott pénzadománnyal járulnak hozzá a Lions célok teljesüléséhez. A rászorulóknak pedig ingyen juttatjuk el a ruhákat. A börzén megmaradó holmik tovább adományozásra kerülnek többek között a Máltai Szeretetszolgálat és több Kecskemét környéki Önkormányzat számára, akik szintén szétosztják azokat az arra rászoruló családok részére. De jut a megmaradt ruházati termékekből a határon túli rászorulóknak is.

Az összegyűlt pénzadományokból a Lions Klubunk idén is a szokásos módon jótékonykodik majd: diákok tanulmányait, különböző alapítványokat, valamint cukorbetegeket, vakokat és gyengén-látókat, mozgássérülteket és más rászorulókat támogatunk.

De a mostani börze sok tekintetben megújul!

Orvos, egészségügyben dolgozó klubtársaink és barátaik egészségügyi szűrést is végeznek, melybe vércukor mérés, vérnyomásmérés, életviteli tanácsadást is „szolgáltatnak”.

A 101 éves Lions a világ legnagyobb klubalapon szerveződő jótékonysági szervezete. Jelenleg 206 országban és 46 ezer klubjában jótékonykodnak az oroszlánok. Hazánkban az első klubok 1989-ben alakultak és most 42 klubban közel 900 oroszlán jótékonykodik a látás megóvása, a diabetes megelőzése és általában a jótékonyság terén (részletek a lions.hu oldalon).

Az Első Kecskeméti Lions Club 1990-ben alakult egy baráti társaság tagjaiból, jelenleg 26 fő az aktív taglétszáma. Kecskeméten három lions klub működik. Az Első Kecskeméti Lions Club, a Kecskeméti Szent István Lions Club és a Kecskeméti Szent László Lions Club.

További részletek: https://elso-kecskemeti.lions.hu/ oldalon.