Kezdőlap Rendőrségi hírek GÉPKOCSIFELTÖRŐKET FOGTAK EL A RENDŐRÖK

GÉPKOCSIFELTÖRŐKET FOGTAK EL A RENDŐRÖK

A térfigyelő kamerán két gyanús fiatalt látott a kecskeméti szolgálatirányító parancsnok. A kiérkező járőrök intézkedés során kiderült, hogy három autót törtek fel.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság szolgálatirányító parancsnoka 2018. december 5-én hajnalban a térfigyelő kamerákon két gyorsan sétáló gyanús személyt látott az Árpádvárosban. A környéken megnövekedett gépkocsi feltörések miatt azonnal rendőri egységeket irányított a helyszínre. A kiérkező járőrök igazoltatták a fiatalokat, akiket a náluk található felszerelések eredetéről kérdezték, amelyre nem tudtak egyértelmű választ adni. Az egyik fiatal váratlanul kivonta magát az intézkedés alól és elszaladt. Azonban egy másik járőrpáros pár száz méterrel távolabb elfogta a 16 éves fiút, akiről megállapították, hogy a Bajai Rendőrkapitányság körözi.

Ezt követően 17 éves társával együtt előállították a rendőrkapitányságra.

Az intézkedés során kiderült, hogy a fiúk a Petőfi Sándor utca mögött található parkolóban törtek fel három Suzuki Swift-et. Minden esetben a gépjárművek egyik ajtajának a tetejét feszítették ki. A fiatalokkal szemben lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.