Kezdőlap Rendőrségi hírek HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

Az elmúlt 24 óra eseményei.

A Bács-Kiskun megyei rendőrök 2018. december 4-én 0 óra és 24 óra között két esetben összesen hat külföldi férfit tartóztattak fel Kelebiánál.

A megyénk határszakaszán szolgálatot teljesítő egyenruhások a fenti időszakban Kelebia közigazgatási területén egy esetben két migránst akadályoztak meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjenek.

Az elmúlt 24 órában három súlyos és egy könnyű sérüléssel járó, valamint tizenöt anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Az egyenruhások tegnap 22 személyt fogtak el, illetve 15 előállításáról intézkedtek. Közülük négyen bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak.

Egy 22 éves árpádhalmi és egy 27 éves fülöpszállási lakost vettek szabálysértési őrizetbe a Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai 0 óra 30 perckor, mivel úgy közlekedtek Lajosmizse belterületén személygépkocsival, hogy őket a hatóságok a járművezetéstől jogerősen eltiltották.

A kiskunhalasi rendőrök 14 órakor egy 28 éves helyi férfit vettek őrizetbe, mivel ellen a Kiskunhalasi Járásbíróság lopás vétség elkövetése miatt elfogatóparancsot bocsájtott ki.

A Kalocsai Rendőrkapitányság munkatársai gyorsított bírósági eljárás lefolytatásának céljából 16 óra 55 perckor őrizetbe vettek egy 52 éves bátyai lakost. A férfi egy kalocsai üzletben édességeket és kozmetikai termékeket akart eltulajdonítani – közel 15.000 forint értékben – oly módon, hogy azokat a ruhájába rejtette. Őt a biztonsági szolgálat tetten érte, és visszatartotta a rendőrök érkezéséig.

A megyeszékhelyi rendőrök 18 óra 15 perckor szabálysértési őrizetbe vételét rendelték el egy 32 éves szabadszállási lakosnak. A férfi Orgovány belterületén úgy közlekedett egy személygépkocsival, hogy őt a Kunszentmiklósi Járásbíróság a járművezetéstől eltiltotta.

19 órakor szintén a kecskeméti rendőrök vettek őrizetbe egy 25 éves helyi férfit, aki ellen a Kecskeméti Törvényszék elfogatóparancsot bocsátott ki a részére kiszabott 200 óra közérdekű munka szabadságvesztésre való átváltoztatása érdekében.

A Bajai Rendőrkapitányság járőrei 19 óra 45 perckor Nagybaracska belterületén igazoltattak egy 43 éves helyi férfit. Az ellenőrzése során megállapították, hogy a Kecskeméti Járásbíróság elzárás végrehajtását rendelte el vele szemben helyszíni bírság meg nem fizetése miatt.

A helyi járőrök 20 óra 17 perckor Kiskunhalas belterületén igazoltatták egy 36 éves helyi férfit. Az intézkedés során kiderült, hogy a Kecskeméti Járásbíróság elzárás végrehajtását rendelte el, mivel a részére kiszabott helyszíni bírságot nem fizette be.

20 óra 30 perckor a kunszentmiklósi egyenruhások vettek őrizetbe egy 30 éves helyi férfit, akivel szemben a Zalaegerszegi Járásbíróság költségvetési csalás elkövetése miatt elfogatóparancsot bocsátott ki.