Kezdőlap Hírek HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

A tegnapi nap eseményei.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök 2018. december 6-án 0 óra és 24 óra között Hercegszántó és Tompa közigazgatási területén öt esetben összesen nyolc külföldi férfit tartóztattak fel, akik illegálisan próbáltak meg Magyarország területére bejutni. További két migránst megakadályoztak abban, hogy az ország területére lépjenek.

Az egyenruhások öt személyt fogtak el, további tízet pedig előállítottak. Öten bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak.

A Kecskeméti Rendőrkapitányságon 7 órakor egy 21 éves helyi lakost vettek őrizetbe, aki a gyanú szerint néhány nappal korábban egy lezárt autó ablakát törte be, és abból értékeket tulajdonított el.

Szintén a kecskeméti rendőrök vették őrizetbe 12 óra 35 perckor azt a 36 éves férfit, aki ellen a Pesti Központi Kerületi Bíróság kábítószer birtoklás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt elfogatóparancsot bocsátott ki.

Tataházán 13 óra 30 perckor a bajai járőrök intézkedtek egy bácsalmási lakossal szemben, aki úgy közlekedett autójával, hogy őt a vezetéstől eltiltották. A férfit gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából szabálysértési őrizetbe vették.

A Kalocsai Rendőrkapitányság járőrszolgálata 14 óra 40 perckor egy 38 éves helyi lakost igazoltatott. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a férfivel szemben a Kecskeméti Járásbíróság elzárás végrehajtását rendelte el helyszíni bírság meg nem fizetése miatt.

Megyénkben az elmúlt 24 órában egy súlyos és négy könnyű sérüléssel járó, valamint tíz anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Ittas vezetés gyanúja miatt egy sofőrt állítottak elő vér-vizelet mintavételre. Ne feledjék: hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszes ital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére a jármű vezetése előtt és alatt egyaránt. Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést, ezért soha ne üljön ittasan volán mögé, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban járművet vezessen!

… hogy mindenki hazaérjen!