Kezdőlap Zenei élet Imagine Dragons: Origins

Imagine Dragons: Origins

Origins címmel jelent meg az Universalhoz tartozó KIDinaKORNER/Interscope Records kiadásában a többszörös platinalemezes és Grammy-díjas banda: az Imagine Dragons negyedik stúdióalbuma.

Az idén éppen tízéves, Grammy-díjas, multi-platina lemezeladással büszkélkedő Las Vegasi együttes, akiknek olyan slágereket köszönhetünk: mint a Radioactive, a Thunder, vagy a Believer, közel másfél év után újabb albummal ajándékozza meg rajongóit.

Negyedik nagylemezük, az Origins az előző, dupla platina Evolve testvéralbuma. A rajongók nem fognak csalódni: a rock, hip-hop, pop és folk újfajta elegye mellett továbbra is számíthatnak az Imagine Dragons védjegyévé vált szövegvilágra; a dalok úgy dolgoznak fel kényes, sokszor fájdalmas témákat, hogy közben inspirálnak és felemelnek. Az Evolve-ot amúgy Grammy-díjra jelölték Best Pop Vocal Album kategóriában, illetve az albumról több dal is hatalmas sikereket ért el. A Believer 12 hétig a rádiós toplisták élén szerepelt, a Thunder Best Pop Duo/Group Performance kategóriában kapott Grammy-jelölést, emellett szintén listavezető volt, csakúgy, mint a Whatever It Takes.

A zenekar népszerűségét mi sem mutatja jobban, mint hogy 2018-ban az ő dalaikat
streamelték a legtöbbször a rock-zenekarok közül, a Spotify-on pedig az Imagine Dragons a 9. leghallgatottabb előadó. Az új albumról elsőként megjelent single: a Natural pedig már az első napon bebiztosította helyét a hazai streaming toplistákon.

A zenekar olyan producerekkel működött együtt az új album készítésénél, mint Joel Little, aki többek között Lorde-dal vagy Khaliddal is együttműködött már, Mattman & Robin, akik
Selena Gomezzel vagy Carly Rae Jepsennel dolgoztak együtt és John Hill, akinek a neve a
Florence + The Machine rajongóknak lehet ismerős.

„Az új alapok megtalálásáról szól, miközben hűek maradunk gyökereinkhez is” – mesélt az
alkotói folyamatról Dan Reynolds frontember, aki zenésztársaival, a gitáros Wayne
Sermonnal, a basszusgitáros Ben McKee-vel és a dobos Daniel Platzmannal közösen írja
dalaikat. – „Új területeket fedeztünk fel, miközben nem távolodtunk el a gyökereinktől sem. Az Evolve elindított egy úton, az Origins pedig megmutatja, hová jutottunk… Amikor
alkotunk, azt határok és szabályok nélkül tesszük. Izgalmasnak találjuk, hogy olyan zenét
írjunk, amely másnak, újnak tűnik számunkra.”