Kezdőlap Rendőrségi hírek KECSKEMÉTEN JÁRT A MOBIL BŰNMEGELŐZÉSI CENTRUM

KECSKEMÉTEN JÁRT A MOBIL BŰNMEGELŐZÉSI CENTRUM

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya és a Gong FM közös játékra invitálta a rádióhallgatókat.

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács mobil bűnmegelőzési járműve 2018. december 12-én Kecskeméten járt. A szakemberek és a rádiósok a közelgő ünnepekkel kapcsolatos veszélyekre hívták fel a figyelmet játékos formában. A busz napközben Kecskemét utcáin bukkant fel. Azok a vállalkozó kedvű hallgatók, akik észrevették a város különböző pontjain feltűnő járművet, és felhívták az egy milliós hallgatottságú a Gong Rádiót, majd adásba kerülve válaszoltak egy bűnmegelőzési kérdésre, praktikus vagyonvédelmi eszközöket tartalmazó ajándékcsomagot nyertek. A kérdések kiterjedtek a rendőrségi bűnmegelőzési programokkal – DADA, ELLEN-SZER, „Bike Safe” – kapcsolatos ismeretekre, a nemzetközi segélyhívó számmal kapcsolatos tudnivalókra, illetve arra is kíváncsiak voltak a szervezők, hogy a játékosok tudják-e a rendőrség jelmondatát.

Volt olyan is, aki egy másik – egyszerűbb – módját választotta a játéknak: ha valaki a Mobil Bűnmegelőzési Centrummal a háttérben szelfit készített, és a képet feltöltötte a rádió közösségi oldalára, szintén ajándékban részesült.