Kezdőlap Hírek Megyénk és városunk lesz a jövő évi Hungexpo utazás-kiállítás díszvendége

Megyénk és városunk lesz a jövő évi Hungexpo utazás-kiállítás díszvendége

Együttműködési megállapodást írt alá a Hungexpo Zrt., Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Bács-Kiskun Megyei Turizmus és Városfejlesztési Non-profit Kft., a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat 11. 28-án, Kecskeméten.

Bács-Kiskun megye és Kecskemét lesz a díszvendége a 2019-es Hungexpo utazás-
kiállításnak.Az alkalom szlogenje: „Bács-Kiskun megye boldoggá tesz”, mondta Rideg László a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke.„Kecskemét kulturális kínálata országosan egyedülálló.” – emelte ki a Közgyűlés elnöke.

De nem csak a megyeszékhely tartogat lehetőségeket a turisták számára: 1100 pince egy településen, Kalocsa, népművészet, termálvíz, gasztronómia, kerékpározás… – csak néhány, kiemelt látnivaló és programlehetőség a sok közül.
Dr. Szeberényi Gyula Tamás szerint olyan új tendenciák vannak az idegenforgalomban – az élménykeresés –, és ilyen új lehetőségekből egyre több van a megyében. Csáki Béla elmondta: ez az összefogás nem egy egyedi alkalom, hanem egy hosszabb távú munkának egy fontos lépcsője.
A vendégek között megjelent még: Mikulás Ferenc, Batbayar Zeneemyadar magyarországi mongol nagykövet, Vereczkei Zsolt paralimpikon.