Kezdőlap Zenei élet Michael Bublé: Love

Michael Bublé: Love

Két év után az eddigi legérzelmesebb albumával tér vissza a négyszeres Grammy-díjas énekes, a világszerte új swing divatot teremtő Michael Bublé.

Az új Bublé-lemez – mely a tízedik stúdióalbuma a művésznek – november 16-án jelent meg; a címe pedig: ❤, vagyis Love, amelyről a When I Fall In Love volt bevezetőként elérhető a zenemegosztókon – amelynek már a hivatalos videoklipje is elkészült.

Michael Bublé legjobb munkái közé tartozik ez az új lemez, melyen jól ismert jazz-
sztenderdeket és ismert számokat dolgozott fel rendkívül igényesen, átgondolt, gazdag
hangszerelésben. Nagy finom, igazi intim hangulatú, bensőséges anyag jött létre, mely akár a karácsonyfa alatt, akár szerelmes hangulatokban is erősíti a pillanat hatását.

De van egy mélyen személyes művészi vonatkozása is ennek a különleges albumnak: Bublé 2016-ban vonult vissza, miután 3 éves kisfiánál rákot diagnosztizáltak. A gyermek felépülése után teljes erőbedobással tér vissza karrierjének legérzelmesebb anyagával.

„Nem számítottam arra, hogy valaha is újra zenélni fogok, az egész életem megváltozott az elmúlt két évben. Minden percemet a feleségemmel és a gyerekeimmel akartam tölteni, rajtuk volt a hangsúly. Ebben az időben annyian voltak mellettünk, imádkoztak értünk, hogy az egész életfelfogásom megváltozott. Megtanultam, hogy mennyi szeretet és emberség van a világon és azt éreztem, hogy ezt a zenémen keresztül is meg kell mutatnom. Ezekben a dalokban mindez megtalálható. Nagyon büszke vagyok erre az albumra.” – mondta el Bublé.

A Warner lemezkiadó pazar új megjelenésén két duett is helyet kapott, az egyikben Bublé a Legnagyobb showman című film betétdal énekesével, Loren Allreddel zenél, a másik dalban pedig a többszörös Grammy-várományos, Céline McLorin Salvant sokszínű hangja csendül fel.

KJJR