Kezdőlap Rendőrségi hírek MUNKAIDŐBEN LOPTAK

MUNKAIDŐBEN LOPTAK

A kiskunfélegyházi rendőrök elfogták azt a két férfit, akik a gyanú szerint először a munkatársaikat lopták meg, majd egy üzemi területről eltulajdonított autóval hagyták el a várost.

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányságon 2018. november 22-én nyomozást indult, mert egy telephelyről ismeretlen tettes az éjszaka folyamán eltulajdonított egy Nissan Vanette Cargo típusú tehergépjárművet. A lopást biztonsági kamerák rögzítették, ám a felvételeken látható két férfi ismeretlen volt mind az egyenruhások, mind a telep dolgozói számára, így a nyomozók a környéken folytatták az adatgyűjtést.

Ennek során kiderült, hogy egy közeli üzemben 2018. november 20-án és 21-én az esti műszakban lopások történtek. Három öltözőszekrényt feltörtek – ezekből órát, telefont, készpénzt vittek el –, további nyolc ajtaját pedig megrongálták. Az eltulajdonított mobilt és az órát szinte azonnal megtalálták, mert a szemfüles sértett felhívta a telefonszámát, a készülék pedig az egyik munkatársa szekrényében ki is csörgött. Így bebizonyosodott, hogy a lopást a két új – előző napon felvett – alkalmazott követte el, akik munka helyett a szekrények tartalmát dézsmálták meg. A fegyverneki férfiakat elbocsátották, ők gyalog el is indultak haza, ám csak a szomszédos, 500 méterre lévő másik üzemig jutottak. A nyitott kapun besétáltak az udvarra, és onnan saját indítókulcsával eltulajdonították a Nissan teherautót, illetve a biztos hazajutás érdekében egy GPS-t.

A nyomozók a 23 éves és 16 éves feltételezett elkövetőket 2018. december 4-én elfogták, és gyanúsítottként kihallgatták. Az idősebb férfi által időközben eladott járművet a rendőrök lefoglalták. A kihallgatások során a fiatalkorú azt is elismerte, hogy egy rá nagyon hasonlító, nagykorú rokona igazolványának titokban készített másolatát mutatta be azért, hogy Kiskunfélegyházán alkalmazzák.

A lopással és közokirat-hamitás bűntettével gyanúsított fiatalkorú jelenleg szabadlábon védekezhet, míg társát a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság nyomozói őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.