Kezdőlap Régió Polgármesteri Hivatal energetikai korszerűsítése Tataházán

Polgármesteri Hivatal energetikai korszerűsítése Tataházán

Tataháza Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a TOP-3.2.1-15-BK1 – Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése című felhívásra. Az 59 944 836 forintos, vissza nem térítendő uniós forrás keretében a község polgármesteri hivatalának energetikai fejlesztése valósult meg.

A Tataháza központjában, a főutcán található hivatal 1938-ban épült, állaga nagyon leromlott, elavult nyílászárókkal rendelkezett, a fűtés módszere korszerűtlen volt, az ügyfélforgalom kiszolgálása pedig alacsony színvonalon működött. Megépítése óta nem történt rajta felújítás, az épület díszterme már nem felelt meg a megrendezésre kerülő esküvők, illetve egyéb események elvárásainak.

A korszerűsítés elsősorban az épület hőmegtartó képessége javítását célozta meg, melynek érdekében pince-, födém- és homlokzati szigetelést helyeztek fel az épületre és a korszerűtlen nyílászárókat újakra, a jelenleg érvényben lévő rendelet elvárásainak megfelelőekre cserélték ki. A fűtés energiahatékonyságát szolgálta, hogy kicserélték a régi kazánt modern, magas hatásfokú, kondenzációs fűtőegységre.

A fejlesztésnek köszönhetően az önkormányzat energiát tud megtakarítani a jövőben, a központi fűtés segítségével megoldottá vált a hőmérsékletszabályzás, a szigetelés miatt jelentősen csökken az elfogyasztott gáz mennyisége. A felújított, szép épületben az ügyfélszolgálat és a hivatalban dolgozók munkakörülményei javultak, ahogyan a település képe is. Az intézmény az akadálymentesítés követelményeinek is megfelel.