Kezdőlap Régió Scoregoal Kecskeméti Futsal Club – Kazincbarcikai Ördögök SE : 6-5 (2-3)

Scoregoal Kecskeméti Futsal Club – Kazincbarcikai Ördögök SE : 6-5 (2-3)

Hétfő este a Kazincbarcikai Ördögök SE látogatott a Messzi István Sportcsarnokba, hogy elvigye a nagyon fontos három pontot. Ám egy igen fordulatos, pikáns találkozón a kecskeméti futsalosok nagyszerű játékot bemutatva győztek a borsodiak ellen.

Rosszul indult a találkozó a hazaiak részéről, ugyanis már a 2. percben Irhás révén a vendégek szerezték meg a vezetést (0-1). Felébredt a Scoregoal, és gyors támadásokkal operálva próbált közelebb kerülni a borsodiak kapujához. A 4. percben Dobosi csen el egy labdát félpályánál, és azzal szélvész gyorsan megiramodva, majd jó 9 méterről lőve pókhálózta ki a felsőlécet (1-1). Lendületben maradt a hazai gárda, Marozsi kerül helyzetbe egy percre rá, ám ő önzetlenül keresztet lőtt a kapu előtt, és az érkező Móra könnyedén vágta be a bőrt az üresen tátongó kapuba (2-1). Támadásban maradtak a hírös városi legények, ám Rutai kétszer is hibázik a kapu előtt, és ahogy ilyenkor lenni szokott, a kimaradt helyzetekre az ellenfél lőtt gólt. Besenyei centerben tarthatatlan volt, beforgatva védőjét lő szép gólt (2-2) A félidő végére is maradt csattanó, újra Besenyei forog centerben és találatával már újra vezetnek az „Ördögök”. (2-3)

A második félidőre a Scoregoal védekezése felkeményedett, a Barcika jóval kevesebbszer tudta feljátszani centerbe a labdát, így támadásaik halványultak az első etaphoz képest. Nem úgy a túloldalon. Rutai lehetetlen szögből bombáz a léc alá, ezzel újra egalizál a hazai csapat. (3-3). Majd Marsa lehelet finom passzát tolja meg a kapus mellett Sallai, és gurít a kapuba (4-3). Lendületben maradt a Scoregoal, egy szöglet variáció Marozsira jön ki, aki nem tétovázik és bődületes nagy gólt ragaszt a balfelsőbe (5-3). A 37. percre kijön a 6 fault a vendégeknél, Rutai áll a kisbüntető mögé, és jobblábas lökete védhetetlenül csapódik a kapuba. (6-3) Már mindenki elkönyvelte a sikert, talán még a hazai játékosok is, ám másfél percen belül két Fekete Viktor löket távolról és hirtelen újra izgalmassá vált a derbi (6-5). Ám az utolsó másfél percet már sikerült a hazaiaknak kivédekezniük a mindent egy lapra feltevő vendégek támadásait, így maradt a szűk egy gólos előny, ám annál izgalmasabb befejezéssel.

Így a kecskeméti futsalosok megerősítették a tabellán elfoglalt 3. helyüket.

Gólszerzők: Rutai (2), Móra (1), Sallai (1), Marozsi (1), Dobosi (1)

Koós Károly vezetőedző értékelése: „Nehéz mérkőzésre számítottunk és azt kaptuk, amit vártunk. A Barcika centerjátékban nagyon jó, és mi ezt a megbeszéltek ellenére, az első félidőben nem is tudtuk tartani. A szünetben újra átbeszéltük a teendőket, és ennek meg is lett az eredménye, sokkal szilárdabb lett a hátsó alakzat, amiből rendre tudtunk gyors, szemre is tetszetős támadásokat indítani. Gyakorlatilag a második félidőben 18 percig nem kaptunk gólt, mi pedig 4-et is rúgtunk, habár az utolsó percekre is maradt izgalom, de úgy érzem a második félidei teljesítmény alapján teljesen megérdemelten tartottuk itthon a pontokat. Gratulálok a srácoknak, nagy skalpot sikerült szerezniük!

Sportbaráti üdvözlettel:

Dr. Vercz Tamás

Ügyvezető elnök