Kezdőlap Zenei élet Take That: Odyssey

Take That: Odyssey

Visszatér a Take That: megjelent az Odyssey – mely egy újragondolt greatest hits album, mely az egyik leghíresebb brit fiúcsapat történetébe kalauzolja el a hallgatóit.

Az Odyssey 27 dalt tartalmaz, és ezek három évtizedet ölelnek fel a banda első albumától (Take that and Party) egészen napjainkig. A dupla CD-s kiadvány különlegessége, hogy olyan vendégelőadók közreműködésével készült, mint például a Boyz II Men vagy Barry Gibb, a legendás Bee Gees alapító tagja – de három vadonatúj dal is szerepel rajta, a mában folytatván az eddigi egyik legnagyobb brit pop-banda történetét.

Így aztán az Odyssey megjelentetésével kiadójuk: az Universal egyszerre ünnepli a Take That múltját és jelenét egy érzelmekkel teli utazással a fiúcsapat életútján keresztül. “A történet, ha belegondolsz – mondta az új lemez kapcsán Howard – elég őrült.”

„El akartuk mesélni a banda történetét, – fúzte hozzá Mark – azt, hogy mi történt velünk. Hogyha csak egy Take That albumot veszel valaha, akkor ez legyen az.”

A 2 CD-s album egy érdekes és különleges válogatás lett a legnagyobb slágereikből és klasszikusok újragondolásokból. „Néhányat újradolgoztunk anélkül, hogy az eredeti hangulatukat meghamisítottuk volna” – mondta Gary. „Tisztelettel kell bánni a dalokkal, de ugyanakkor hagyni kell, hogy a kreativitás szárnyaljon és valami újat alkosson.”

Jelenleg Gary Barlow, Howard Donald és Mark Owen alkotják a Take Thatet. 1989-ben öttagú csapatként indulva, azonnal hatalmas sikerben volt részük: az első két albumuk a toplisták élére repítette őket, míg a harmadik albumuk 11 országban uralta a listák csúcsát.

A Robbie Williams távozása utáni szünetet követően 2005-ben alakult újra az együttes, szintén egy toplistás album kiadásával. Időtállóságuk és hihetetlenül jó zenéik juttatták el a Take Thatet a brit zene csúcsára és az Odyssey-vel ünneplik helyüket a világ legnagyobb együttesei között.