Kezdőlap Események Több száz nehéz sorsú család ünnepi készülődését könnyíti meg az Ökumenikus Segélyszervezet

Több száz nehéz sorsú család ünnepi készülődését könnyíti meg az Ökumenikus Segélyszervezet

60 karácsonyi ajándékcsomagokat adtak át rászoruló családoknak a Budapest-Deák téri Evangélikus Egyházközséggel közösen.
A Budapest-Deák téri evangélikus gyülekezet tagjai és az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai 60 rossz szociális körülmények között élő család, illetve hajléktalan számára adtak át tartósélelmiszerekből álló (tea, kávé, szaloncukor, húskészítmény, zacskós leves, zöldségkonzerv, kenyér, keksz) karácsonyi ajándékcsomagokat a budapesti Deák téri evangélikus templom udvarán.
A gyülekezet és az Ökumenikus Segélyszervezet közös adventi-karácsonyi zenés műsorral szervezett jótékonysági alkalmának hagyománya több éves múltra tekint vissza. Az adományokat a gyülekezet felajánlásából a segélyszervezet vásárolja meg és működik közre a szervezésben és az átadásban.
Mint ismeretes, a fent említett 60 csomagon kívül további 500 tartósélelmiszer csomag összeállítását és kiszállítását kezdte meg a napokban az Ökumenikus Segélyszervezet, melyek közül az elsők már célba is értek rászoruló családokhoz.
Az adományátadás kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtéséhez. A Segélyszervezet ünnepi segélyakcióit és egész éves rászorulókért végzett munkáját a 1353-as adományvonal tárcsázásával, hívásonként 250 forinttal lehet támogatni! A hívásokból valódi segítség lesz, egy 10.000 forintos élelmiszercsomag ára például 40 hívás az adományvonalra.