Kezdőlap Sport Női Extra Liga asztalitenisz mérkőzés

Női Extra Liga asztalitenisz mérkőzés


Budapesti Erdért SE – Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér  6/1

A péntek esti Budaörs elleni mérkőzés (7/0) után szombaton a lányok a Budapesti Erdért csapata ellen léptek asztalhoz.

Az Extra Liga 6. Fordulójában, az őszi fordulók alapján a 3. helyen álló Budapesti Erdért volt az ellenfél és a mérkőzés esélyese.

Ősszel a Füle Kata – Drabant Anita párosunk óriási mérkőzésen nyert 3/2-re Ambrus Krisztina – Peterman- Varga Tímea páros ellen. Izgatottan vártuk, hogy most a visszavágón is sikerül a bravúr. Kata és Anita fegyelmezetten, szinte hiba nélkül versenyezve játszotta a párost, ezt bizonyította, hogy a 3. szettet 11/1 re nyerték meg, majd 3/1-re ezt a mérkőzést.

A folytatásban az egyéni mérkőzésekben a rutin és a magabiztosabb versenyzés az Erdért javára hozta meg a sikert. Füle Kata szorongatta Petermen-Varga Tímeát, de a végjáték az Erdért versenyzőjének sikerült jobban 3/2.

Drabant Anita (ifjúsági válogatott) lépett asztalhoz Ambrus Krisztina (felnőtt válogatott) ellen és felszabadultan versenyzett 3/0. Molnár Anna lábsérülésének köszönhetően nem tudta felvenni a ritmust Tóth Kata ellen 3/0. Füle Kata jó játékot mutatva, Ambrus Krisztina ellen kapott ki 3/0. Drabant Anita és Tóth Kata a mérkőzés folyamán szemet gyönyörködtető poénokat játszottak 3/0. Molnár Anna igyekezett a láb problémáján felül kerekedni Petermen-Varga Tímea ellen és a poénokban sokszor egálban volt 3/0.

Fodor Miklós edző: Nehezen mérhető az asztaliteniszben a fejlődés. Fiataljaink a legmagasabb osztályban versenyeznek és az esélylatolgatásnál mindig az ellenfelek játékosainak billen a mérleg nyelve. Ennek ellenére a mérkőzéseken mutatott játék képe biztató és várhatóan azokon a mérkőzéseken, ahol van esély, ez meg is fog látszani!