Kezdőlap Események A farsangi időszakban a mesék akár életre is kelhetnek

A farsangi időszakban a mesék akár életre is kelhetnek


47 kórházban folytatódik a K&H gyógyvarázs mesedoktorok program. Januártól friss időpontokkal várják a K&H gyógyvarázs mesedoktorokat a kórházakban, ahol a farsangi időszakban egy-egy apró kellék vagy jelmezdarab segítségével akár a mesék szereplői is életre kelhetnek. Országosan több mint heti 160 alkalom áll rendelkezésére az önkéntes meseolvasóknak, hogy megnevettessék, elvarázsolják a kórházakban fekvő gyerekeket.Összegyűjtöttünk néhány tippet, hogyan színesítsd a mesédet!

Minden újévegy új kezdet is, így aK&H gyógyvarázs mesedoktorok program hetente 160 új meseolvasó időponttal várja a lelkes önkénteseket az ország 47 kórházának gyermekosztályán, hogy meséikkel 2019-ben is kellemes pillanatokat szerezzenek a gyerekeknek.

„A mesék világa mindig hozzátesz a gyerekek fejlődéséhez, a kórházban töltött idő alatt pedig még a gyógyulásukat is segíti. A 2013-ban elindult K&H gyógyvarázs mesedoktorok program célja ezért, hogy a mesék varázsaeljusson a kórházban fekvő beteg gyermekekhez, ezzel is támogatva lelki és testi gyógyulásukat, hogy mielőbb újra teljes életet élhessenek.Az év elején kezdődő farsangi időszakban a meséknek még nagyobb erejük lehet, hiszen a jelmezekbe bújva életre kelnek a mesehősök, a kedvenc karakterek, és rövid időre találkozhatnak legnagyobb rajongóikkal, a gyerekekkel. Az ötletek tárháza kimeríthetetlen, ha arról van szó, hogyan tehetnénk izgalmassá és még élvezhetőbbé a történeteket. Az eszközök lehetnek egyszerűek vagy éppen díszesek, a lényeg, hogy a gyerekek felismerhessék bennük kedvenc mesehőseiket”– mondta el Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.

Hogyan színesítsd a mesédet?

Egyszerű kiegészítők: A legtöbb háztartásban megtalálható kiegészítők, mint például egy kalap, egy színes napszemüveg vagy akár egy mintás kendő, ugyanúgy feldobhatja a meseolvasás élményét, mint egy jelmez. Gondoljuk végig, hogy az általunk képviselt karakter, milyen ruhadarabokat visel, és eszerint nézzük át az otthoni ruhatárat.

Mesejelmezek:Kellékként elővehetjük a díszes jelmezeket, de akár az is elég, ha csak egy-egy elemét – mint például egy koronát, egy varázspálcát vagy egy különlegesebb nyakláncot – magunkkal visszük a meseolvasásra.

Eljött az álarcok ideje: Elég elővenni egy színes papírlapot, ceruzát, ollót, keresni egy sablont, körbe rajzolni,  kivágni és az arcunk elé tartva máris sárkánnyá, kalózzá, boszorkánnyá vagy jótevő tündérré változhatunk. Jó móka lesz, amibe érdemes a gyerekeket is bevonni, de ha ennél gyorsabb megoldást keresünk, a boltok számtalan maszkot kínálnak.

Jelmez nélkül: Természetesen, a történetek önmagukban is szórakoztatóak lehetnek, elegendő csupán a különböző karaktereknek egyedi mimikát vagy hangvételt kölcsönözni.

A frissített időpontok és további részletek a programról itt találhatóak:

https://www.khgyogyvarazs.hu/szemelyes-meseolvasas

A K&H gyógyvarázs programról

A K&H Csoport a gyermekegészségügy elkötelezett támogatója, évről évre tudatosan törekszik arra, hogy a terület változó igényeinek megfelelő lehetőségeket kínáljon fel az egyes intézetek és szakembereik számára. AK&H gyógyvarázs programkeretében 2004 óta több mint 652 millió forint értékben, összesen 436 alkalommal kaptak műszereket a kórházak, mentőállomások és háziorvosi rendelők annak érdekében, hogy a gyerekek minél hatékonyabban gyógyulhassanak, és újra egészséges, teljes életet élhessenek.

A K&H Csoport a gyermekek testi gyógyulása mellett lelki egészségükhöz is hozzájárul. A 2013 óta működő K&H gyógyvarázs mesedoktorok program mára az ország egyik legnagyobb önkéntes kezdeményezésévé vált, melynek keretében bárki segítheti a kórházban fekvő gyerekek gyógyulását. Az ország 47 kórházában várják személyesen az önkéntes meseolvasókat, de a K&H gyógyvarázsYoutube csatornáján keresztül videón is.

A K&H Csoport

Az ország egyik vezető és országosan több mint 4000 munkatársat foglalkoztató pénzintézeteként a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 206 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 2200 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet.

Főbb adataink:

K&H Bank

2018. III. negyedévének végén:

saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 286 milliárd forint

mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 3 133 milliárd forint

adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 45,1 milliárd forint

K&H Biztosító

2018. III. negyedévének végén:

saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 12,6 milliárd forint

mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 168,6 milliárd forint

biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 4,2 milliárd forint

adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 3,2 milliárd forint

további információk:

Csordás Emőke, Well PR

e-mail: [email protected]

telefon: (06 1) 350-7390

mobil: (06) 30 221-3611