Kezdőlap Közlekedés 68 új autóbusz erősíti a Közlekedési Központok járműállományát

68 új autóbusz erősíti a Közlekedési Központok járműállományát

Budapest, 2019. február 16. További 68 darab korszerű autóbusszal bővül a Közlekedési Központok járműállománya a Volán Buszpark Kft. beszerzésének köszönhetően. A szolgáltatási színvonal növelése érdekében 2019 tavaszától 25 darab KRAVTEX Credo autóbusz, 2019 nyarától pedig 43 darab MAN/NEOPLAN gyártmányú jármű áll forgalomba. A cél az utasok biztonságos, kényelmes kiszolgálása.

A KRAVTEX Kft-től érkező 25 CREDO INOVELL autóbusz normál padlómagasságú, légkondicionált, 82 férőhellyel – ezen belül 51 ülőhellyel – rendelkezik és WIFI berendezéssel felszereltek. A modern járművek a Dél-dunántúli Közlekedési Központ flottájába kerülnek.

A MAN Kft. által gyártott 43 NEOPLAN busz – melyben 50 ülést helyeztek el – szintén légkondicionált és WIFI szolgáltatást is biztosít. Ezekkel a járművekkel a Dél-alföldi, Dél-dunántúli, Középkelet magyarországi és Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ területén találkozhatnak az utasok.

Az új autóbuszok beszerzéséről szóló megállapodásokat ünnepélyes keretek között ma írták alá a felek. A szerződéseket a Volán Buszpark Kft. képviseletében Dávid Ilona ügyvezető, a KRAVTEX Kft-től dr. Krankovics István ügyvezető, a MAN Kft-től pedig Martin Strier CEO
és Hoyos György Sándor cégvezető látta el kézjegyével.

A fentieken túl a Volán Buszpark három eredményes, 17 milliárd forintot meghaladó értékű autóbusz beszerzésének köszönhetően összesen 201 darab modern, a mai kor elvárásait is kielégítő jármű áll ütemezetten forgalomba 2019. április végéig a VOLÁNBUSZNÁL és a
Közlekedési Központoknál.