Kezdőlap Hírek BÁCS-KISKUN MEGYEI ÖSSZESÍTŐ

BÁCS-KISKUN MEGYEI ÖSSZESÍTŐ

Az elmúlt nap eseményei számokban.

A Bács-Kiskun megyében szolgálatot teljesítő rendőrök 2019. január 16-án 0 óra és 24 óra között három esetben összesen 17 illegális migránst tartóztattak fel. A magukat afgán és pakisztáni állampolgárnak valló külföldiek sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, így mindannyiukat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Továbbá az egyenruhások a tegnapi napon egy főt megakadályoztak abban, hogy Magyarország területére lépjen.

Az elmúlt 24 órában a rendőrök hét személyt fogtak el, további kilencet pedig előállítottak. Hatan bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak.

A kiskunhalasi egyenruhások 12 óra 40 perckor Kiskunmajsán egy 44 éves férfit fogtak el. Vele szemben a Kecskeméti Járásbíróság szabálysértési elzárást szabott ki.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság 16 óra 15 perckor gyorsított bírósági eljárás céljából szabálysértési őrizetbe vett egy orgoványi lakost. A férfi egy rendszám nélküli autóval úgy vett részt a közúti közlekedésben, hogy őt a járművezetéstől korábban három bíróság is eltiltotta.

Kecskeméten, az Erzsébet körúton 20 óra 30 perckor egy 28 éves helyi lakossal szemben intézkedtek az egyenruhások. Róla kiderült, hogy ellene körözés van érvényben, mert a részére kiszabott szabálysértési bírságot nem fizette meg, így azt a bíróság elzárásra változtatta át.

Megyénkben az elmúlt 24 órában hét anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.