Kezdőlap Hírek BÁCS-KISKUN MEGYEI ÖSSZESÍTŐ

BÁCS-KISKUN MEGYEI ÖSSZESÍTŐ

Az elmúlt 24 óra határrendészeti, közbiztonsági és közlekedési eseményei.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök 2019. január 20-án 0 óra és 24 óra között Kelebia Vasúti Határátkelőhelyen, valamint Hercegszántó közigazgatási területén négy esetben összesen huszonkét külföldit tartóztattak fel, akik illegálisan próbáltak meg Magyarország területére bejutni. Közülük heten afgán, tizenöten pedig iráni állampolgárnak vallották magukat.

A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, így a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a külföldi férfiakat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban az egyenruhások két migránst akadályoztak meg abban, hogy az ország területére lépjenek.

Az elmúlt 24 órában a rendőrök tíz személyt fogtak el, további négyet pedig előállítottak. Hárman bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak.

A bajai járőrök 13 óra 35 perckor egy bonyhádi lakos igazoltattak, akiről kiderült, hogy a bíróság vele szemben szabálysértési elzárást szabott ki.

Katymáron 17 óra 21 perckor egy helyi lakost vontak intézkedés alá. A férfivel szemben a Bajai Rendőrkapitányság bocsátott ki körözést, mert a részére kiszabott helyszíni bírságot nem fizette be.

Megyénkben az elmúlt 24 órában egy könnyű sérüléssel járó, valamint három anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek az egyenruhások.