Kezdőlap Zenei élet Doors: Waiting for the Sun

Doors: Waiting for the Sun

Lemezkiadójuk: a Warner a Waiting for the Sun megjelenésének ötvenedik évfordulója előtt tisztelegve adta ki újra – és az eredetitől némileg eltérő, gazdagabb tartalommal a Doors legendás albumát.


A Doors ’Waiting for the Sun’ című harmadik albumát az 1968-as esztendő februárja és májusa közötti időszakban, Los Angelesben vették fel, és aztán 1968 július 3-án jelent meg. A korongot hatalmas érdeklődéssel fogadta az akkori közönség: platinalemez lett, és világszerte több millió példányt adtak el belőle. A lemez külön érdekessége, hogy bármilyen meglepő is ez a kultikus zenekarról, de csak ez az egy lett listavezető albumuk – négy hétig volt kibillenthetetlenül az élen az ekkoriban igencsak sűrű, és színvonalas mezőnyben.

Vitathatatlan tény tehát, hogy a ‘Waiting for the Sun’ nagyban hozzájárult a „The Doors legenda” építéséhez olyan klasszikusokkal, mint az „Unknown Soldier”, a „Five To One” és a „Hello, I Love You”.

A kultikus korong 50. évfordulójáról megemlékező – 2019. január 11-én megjelezetett kiadás három különböző formátumban is az üzletekbe került. Kapható 1 CD és 2 CD változatban is, sőt limitált példányszámban vinyl LP-n is – mind az eredeti album új verzióját tartalmazza, melyet Bruce Botnick, a Doors egykori hangmérnöke kevert újra.

A dupla változatban a második CD az eredeti átkevert album mellett még tizennégy eddig kiadatlan dalt is tartalmaz: kilenc nemrégiben felfedezett remixet az albumfelvételekből és öt koncertfelvételt az 1968-as koppenhágai show-ból.

Komlós József JR