Kezdőlap Események Fedezzük fel és mutassuk be együtt Bács-Kiskun megyét és Kecskemétet!

Fedezzük fel és mutassuk be együtt Bács-Kiskun megyét és Kecskemétet!

Bács-Kiskun megye és Kecskemét lesz február 21. és 24. között az Utazás Kiállítás belföldi díszvendége. A megye 25 települése és 6 szervezete fogott össze, hogy megmutassa, miért jó itt élni, miért jó ide utazni, mi az, ami boldoggá tesz minket.

Bács-Kiskun megyét a folyók és tavak változatossága, a folyamatosan fejlődő kerékpárútrendszer, a szabadidős programlehetőségek gazdagsága, a gyógy- és termálvizek jótékony hatása, az élő hagyományok, az építő közösségek, hangulatos rendezvények, az itt élők élet- és vendégszeretetét hirdető kiváló italok és ételek jellemzik.

Kecskemétet, a megyeszékhelyet évszázados hagyományok, erős kulturális gyökerek, az infrastruktúra, az újonnan alakult egyetem, a kecskeméti nagyvállalatok által biztosított munkahelyek, valamint változatos rendezvények, szabadidős programok, igényes vendéglátóhelyek, modern sportlétesítmények jellemzik.

Mindennek köszönhetően Bács-Kiskun megyében és Kecskeméten minden adott egy kiegyensúlyozott, boldog élethez, élményekkel teli pihenéshez, céges vagy baráti találkozóhoz legyen szó fiatal egyetemistákról, üzletemberekről, örök ifjakról, kis- vagy nagycsaládosokról, nyugdíjasokról.

Sokszor mi, akik itt élünk sem tudjuk, hogy milyen értékek, különlegességek, lehetőségek vannak egy karnyújtásnyira tőlünk. Adunk ezért egy kis ízelítőt, abból mi minden várja a látogatókat Bács-Kiskun megyében, Kecskeméten és az Utazás Kiállításon személyesen, vagy virtuálisan a bacskiskun.hu és az iránykecskemet.hu weboldalon.

Kecskemét fürdője, vadas és szabadidő parkja, sport létesítményei, múzeumai, csodálatos épületei, kulturális élete, kiváló szállodái, éttermei és rendezvényei mellett vár mindenkit az akasztói szikiponty, a bajai halászlé, a bácsalmási kékfestő termékek, a bócsai böllértalálkozó, a Bócsator. A Bugac homokba zárt Árpád-kori leletei, Dunapataj Szelidi-tava, az izsáki Kolon-tó, a jakabszállási Magyarkert, a kalocsai hímző asszonyok, a keceli Pintér Művek hadtörténeti gyűjteménye, a KEFAG Zrt. Vackor Vár erdei iskolája, Kiskőrös egyedi kiállító helyei, Kiskunfélegyháza különleges rendezvényei, a kiskunhalasi csipkevarró asszonyok, a kiskunmajsai Jonathermál gyógyfürdő,  a fiatalok zenei fesztiválja, a Kunfehér Tone, a kunszentmiklósi birkapörkölt, Lajosmizse szamócalekvárja, a Felső-Bácska-Homokhát Natúrpark spárga finomságai, a Kiskunsági Nemzeti Park bivalyhúsból készült szalámija, Soltvadkert borai és süteményei, a Sváb Sarok Európa-szerte egyedülálló pincefalvai, többek között Hajóson is, a szanki kézműves konyakmeggy, Tázlár hímző asszonyai, Tiszakécske fürdői és a Tiszaugi élő holtág.