Kezdőlap Rendőrségi hírek HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

Az elmúlt 24 óra eseményei.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök 2019. január 7-én 0 óra és 24 óra között Hercegszántó közigazgatási területén és Kelebia Vasúti Határátkelőhelyen összesen 24 külföldit tartóztattak fel, akik illegálisan próbáltak meg Magyarország területére bejutni.

A tegnapi napon az egyenruhások hat személyt fogtak el, illetve további nyolc előállításáról intézkedtek. Öten bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság 12 óra 50 perckor szabálysértési őrizetbe vett két helyi lakos. A 27 és 28 éves férfiak egy áruházból többek között szeszes italt próbáltak eltulajdonítani, de cselekményük közben tetten érték őket.

A kiskunhalasi rendőrök 13 óra 20 perckor gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából őrizetbe vettek egy 32 éves helyi lakost, aki tulajdon elleni szabálysértést követett el.

A Készenléti Rendőrség egyenruhásai 13 óra 40 perckor egy 27 éves férfit fogtak el. Vele szemben a Kecskeméti Járásbíróság szabálysértési elzárást szabott ki.

Kiskunfélegyházán egy 26 éves férfi a bíróság jogerős határozata ellenére megszegte a távoltartás szabályait, ezért a nyomozók őrizetbe vették.

Megyénkben az elmúlt 24 órában egy könnyű személyi sérüléssel járó, valamint hat anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Kecskemét belterületén, a Dózsa György úton közlekedett 3 óra 17 perckor egy 33 éves helyi lakos egy Chevrolet Lacetti típusú személyautóval. A rendelkezésre álló adatok alapján a sofőr nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg sebességét, ezért elvesztette uralmát a járműve felett. Megcsúszott, és először egy fának, majd egy közlekedési táblának ütközött. A sofőrrel szemben – aki az elsődleges orvosi vélemény szerint könnyű sérülést szenvedett – felmerült az ittasság gyanúja, így őt vér-vizelet mintavételre előállították.