Kezdőlap Kultúra Ingyenes színházi előadást tartottak hátrányos helyzetű gyermekek számára

Ingyenes színházi előadást tartottak hátrányos helyzetű gyermekek számára

Az OTP Bank 2019-ben is több projektet indít a nehéz sorsú gyermekek támogatásáért. Az idei év első felajánlása egy ingyenes színházi előadás megtekintésének lehetősége volt az általános iskolák részére. A Jancsi és Julis című darabot a Katona József Színházba tekinthették meg a gyermekek és kísérőik 2019. január 11-én, pénteken 14:30-kor.

A Grimm testvérek egyik legnépszerűbb meséjének, Jancsi és Juliskának a története széles körben ismert, amelyben a testvérpár eltéved az erdő sötétjében és rátalál egy gyönyörű, hívogató, aprócska házikóra. Minden gyerek szíve vágya, hogy annyi édességet ehessenek, amennyi csak beléjük fér, így Jancsi és Julis örömmel fedezik fel, hogy a ház minden egyes része – a falak, a tető és még a kerítés is – mézeskalácsból, cukorból és különféle finomságokból épült.

Rusnyák Gábor és Varsányi Péter feldolgozásában előadott történet osztatlan sikert aratott. A gyerekek és a felnőtt kísérők is felhőtlenül jól szórakoztak a darabon, amit kiváló színészek adtak elő.