Kezdőlap Események Nagy érdeklődés mellett zajlott az első német nyelvű előadás Kecskeméten a Kelemen...

Nagy érdeklődés mellett zajlott az első német nyelvű előadás Kecskeméten a Kelemen László Kamaraszínházban.

A szekszárdi társulat „Ausser Kontrolle” azaz a „Miniszter félrelép” című közkedvelt darabját nagy izgalommal várta sok kecskeméti és környékbeli diák és felnőtt. A közel 200 fős kamaraszínház jegyeit decemberben a meghirdetést követően gyorsan elkapkodták az érdeklődők. 

A Hírös Város Turisztikai központ szervezése nem árult zsákbamacskát, mikor felkérte az immáron 30 éve működő Deutsche BühneUngarnszíntársulatát, hogy látogassanak el városunkba. Magyarország egyetlen professzionális német nyelvű színháza, melynek elsődleges feladatai közé tartozik a német nyelv ápolása és közvetítése, valamint a kulturális értékeinek megőrzése.

A színház a német kisebbség és a magyar lakosság közötti párbeszéd nyílt fórumaként működik, ennek apropójaként gondoltuk, hogy meglepjük a Kecskeméten élő német embereket és a német nyelv iránt elhivatott magyar lakosságot és kisérőiket. A társulat a németül nem tudó közönség számára is elérhetővé teszi a színházi élményt magyar szöveg vetítésének köszönhetően.

Következő fellépésükre ez év március 19-én kerül sor, melyre még korlátozott mennyiségben lehet jegyet vásárolni. Várjuk szeretettel azokat, akik esteleg lemaradtak a tegnapi előadásról, illetve azokat is persze, akik pont az előző esti darab megtekintése után kaptak kedvet, hogy megnézzék a „DerVorname”, magyarul a „Hogyan Nevezzelek?” című francia humorral fűszerezett könnyed esti vígjátékot.