Kezdőlap Kecskemét Újév napján dr. Zombor Gábor kereste fel a főtéri Wojtyla-sátrat

Újév napján dr. Zombor Gábor kereste fel a főtéri Wojtyla-sátrat

2019 első, egyben a karácsonyi főtéri ebédosztások befejező napján aWojtylaBarátság Központ egyik alapítója, dr. Zombor Gábor országgyűlési képviselő és legkisebb leánya, Boglárka látogatott a Barátok temploma melletti rendezvénysátorba. Szilveszter éjszakáját követően délidőben ismét tömegek várakoztak melegételre, így felszolgálás terén igazán elkelt az általuk nyújtott önzetlen segítség. (Fotók: Mátyus István)

– A Wojtyla Központ valósággal etalon lett, legendává vált nemcsak Kecskeméten, de országszerte is. Méltán lehetünk büszkék arra, hogy összekovácsolódott a Wojtyla-család. Számomra rendkívül megtisztelő, hogy közösséget vállalhatok veletek és itt lehetek közöttetek. Egy év múlva találkozunk ekkor ugyanitt – fogalmazotta rászorultakat megszólítva Zombor Gábor.

Farkas Pál programszervező a kilenc napos főtéri ételosztás támogatói mellett a Wojtyla Ház önkénteseinek is köszönetet mondott. Mezei Attila a „közönség” felé fordulva egy verssel válaszolt, majd kiemelte: – Nagyon sok ember nagyon sok munkája gyümölcsét hoztuk most ide. Ez nektek szól, mi értetek vagyunk. Együtt sírunk és nevetünk veletek az év háromszázhatvanöt napján.Szeretnénk segíteni nektek, amiként szívünk is diktálja.

Árvai Tamás, a Kecskeméti Adventista Gyülekezet lelkészeLukács evangéliumából a tíz leprás meggyógyításának történetét ajánlotta a jelenlévők figyelmébe.

„Amikor (Jézus) útban volt Jeruzsálem felé, Samária és Galilea között haladt át. Amint beért egy faluba, szembejött vele tíz leprás férfi, akik távol megálltak, és kiáltozva kérték: „Jézus, Mester, könyörülj rajtunk!” Amikor meglátta őket, így szólt hozzájuk: „Menjetek el, mutassátok meg magatokat a papoknak.” És amíg odaértek, megtisztultak. Egyikük pedig, amikor látta, hogy meggyógyult, visszatért, és fennhangon dicsőítette Istent.Arcra borult Jézus lábánál, és hálát adott neki. Ez pedig samáriai volt. Jézus ekkor így szólt: „Vajon nem tízen tisztultak-e meg? Hol van a többi kilenc? Nem akadt más, aki visszatért volna, hogy dicsőítse Istent, csak ez az idegen?” És ezt mondta az Úr: „Kelj fel, menj el, hited megtartott téged.” (Luk 17,11-19)

– Egy mindenki által lenézett ember, samáriai férfi volt egyedül hálás a gyógyulásért. A hála tehát nem függ anyagi helyzettől, rangtól, társadalmi státusztól; mindenki szívében egyaránt megszülethet. Javaslom szeretettel, minden apró dologért legyünk hálásak 2019-ben, mert a sok panaszkodás, jajszó mellett gyakran elfeledkezünk Isten gondviseléséről, amiben pedig naponta részesülünk, akár csak egy tál melegételen vagy mosolyon, ölelésen keresztül. Ha ezekre figyelünk, jellemünk észrevétlenül fokozatosan átformálódik – fűzte hozzá biblikus gondolatait a lelkipásztor.

A Vacsi Kft. tulajdonosai újév napjára nagymennyiségű sertéshúst ajánlottak fel, melyből Mezei Attila mesterszakács főzött kiváló pörköltet, amihez tészta köretet, savanyúságot fogyaszthattak a nélkülözők – közel háromszázan –, a P&P Pékáru Kft. süteményével, valamint mézeskalács-csomaggal, teával kiegészítve.