Kezdőlap Események A kecskeméti Rotary Club idén is megrendezte jótékonysági bálját

A kecskeméti Rotary Club idén is megrendezte jótékonysági bálját

A Rotary Club 1905-ben, Amerikában nyitotta meg kapuit, egy Paul Harris nevű ügyvéd által. Az ottani régióban sok volt a szegény ember, ezért született meg a gondolat, hogy aki megengedheti magának, segítse a rászorulókat és az idő múltával ez a kezdeményezés a Rotary Clubbá nőtte ki magát. Legfőbb tevékenységi köre ebből adódóan a jótékonyság, de az évek során bővült egy cserediák programmal is. Idén a kecskeméti klub tizenhetedik alkalommal rendezte meg jótékonysági bálját, melynek teljes bevételét a Rotary Ifjúsági Tábornak ajánlották fel.

A már hagyománynak számító Rotary Bál idén sem maradhatott el Kecskeméten, melynek ezúttal a Három Gúnár Rendezvényház adott otthont. Több, mint 70 fő vett részt az eseményen, és a befolyt összeget ismét jótékonysági célra fordították.

A program ezen a bálon is színes volt, többek között fellépett a Kecskemét Táncegyüttes egy nagyszerű táncprogrammal, majd a vacsora alatt Radics Sándor cimbalomművész szórakoztatta a megjelenteket.

A Rotary Club sokszínűségét mutatja, hogy a legutóbbi projektek között szerepelt a kecskeméti Református Gimnázium előtt látható vakok számára készült mű, mely a város főterének arra eső részét ábrázolja, ezzel is növelve a vakok és gyengén látók tájékozódását. A téli hónapokban sem tétlenkednek, hiszen Kecskemét főterén forralt borért cserébe adományokat gyűjtenek, és az idei tél ebből fakadó bevételét a Kecskemét Táncegyüttesnek ajánlották fel, akik ruha és egyéb eszközök vásárlására fordították az összeget.

A klub legfontosabb célja idén, hogy növelje a támogatók és tagok táborát, egy fiatalos lendületet felvéve. Várják azokat a személyeket, akik nyitottak a Rotary szemléletére és éreznek magukban elhívást arra, hogy egy ilyen klub tagjai legyenek.