Kezdőlap Események Farsangi gyermek színházi előadás értelmi sérült gyerekeknek

Farsangi gyermek színházi előadás értelmi sérült gyerekeknek

2019. február 20.-án a Kecskeméti Szent László Lions Club tagjai farsangi gyermekszínházi előadással lepték meg a Kecskeméti Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és Készségfejlesztő Iskola, Kollégium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Juhar utcai Tagintézményében nevelkedő sérült gyerekeket.

Az előadásra az intézmény farsangi jelmezes ünnepsége után került sor, ahol az iskola szinte valamennyi növendéke szerepelt. Így a színházat is jelmezekben élvezhették végig a gyerekek. Délután közös discoval folytatódott a farsangi forgatag.

A Kecskeméti Szent László Lions Club tagjai, 17. éve, hagyományosan, minden évben advent idején vidám élménnyel lepik meg a Juhar utcai iskola kis növendékeit, bábelőadás vagy filmvetítés formájában. Most az adventi előadásokat bővítették ki egy farsangi örömünneppel.  A közel 170 kisgyereket február 20-án 11 órától örvendeztették meg a közös programmal, melyen a szegedi Grimm Busz Színház előadását élvezhették a sérült kicsik és nagyok.  A mostani előadás megtartásában a klub EFOP-1.3.5-16-2016-00890 számú nyertes pályázata is szerepet játszott.

Az előadásba bekapcsolódó gyermekhangok, nevetések, tapsok, a résztvevő klubtagok számára mindig lelki feltöltődést jelentenek.