Kezdőlap Események Haszilló Ferenc polgármester idén is megvendégelte Kecel legmagasabb összegű helyi adót fizető...

Haszilló Ferenc polgármester idén is megvendégelte Kecel legmagasabb összegű helyi adót fizető vállalkozóit

Haszilló Ferenc polgármester február 1-én este Kecelen, a Fürtös vendéglőben fogadta a 2017-es év legmagasabb összegű helyi adót fizető vállalkozóit, vállalkozásait. A rendezvényre az egymillió forint felett befizető tulajdonosok és a képviselő-testület tagjai kaptak meghívást és közel 50 fő részvételével zajlott.

A megjelentek elsőként a Nyírjesi Óvoda Napocska csoportjának új évet köszöntő műsorát hallhatták, Pálinkás-Doszpod Éva felkészítésével. A vidám versek, dalocskák után Haszilló Ferenc polgármester tájékoztatta a jelenlévőket a város stabil gazdálkodásáról, melyet 2018-ban is hitel- és kölcsöntartozás nélkül folytatott.

Az önkormányzat működési bevétele 986 millió forint, működési kiadása 974 millió forint volt, így 12 millió forint többlettel zárt. Hangsúlyozta és köszönte a város vállalkozóinak és lakosságának szerepét: az általuk befizetett helyi adó összege 291 millió forint. Ismertette a lezárult és folyamatban lévő beruházásokat, és szólt a sikeresen megvalósított fejlesztésekről, rendezvényekről.

Beszédét követően Matécsa Zoltán számolt be arról, hogy december óta új tulajdonosa van a több mint 30 éve Kecelen működő Matécsa Kft-nek. A tavaly 1,8 Mrd. forint árbevételt hozó, 9 országban jelen lévő kft. neve és tevékenysége nem fog változni, de a továbbiakban az olasz tulajdonosok megbízásából Kószó Lajos ügyvezető irányítja. A beszédek után pezsgős koccintásra, vacsorára került sor.

2017. évre a legmagasabb összegű helyi iparűzési adót fizető vállalkozások Kecelen:

1. Matécsa Kft.
2. Fürt-Trade Kft.
3. Integrál-Hat Kft.
5. Benedeczki Műhely Kft.
6. Unikén Kft.
9. Eurovid Trading Kft.
11. SPAR Magyarország Kft.
12. Perfekt&Design Kft.
15. Kecskés Építőipari Kft.
17. Csúziker Kft.
19. Phoenix-Drink Kft.
22. VANEX Kft.
24. Modus Vivendi Kft.
29. Kiskunsági Víziközmű-Szolgáltató Kft.
30. Csúzi Antal
31. Hatvani Zalán
34. FÓKUSZ Takarékszövetkezet / 2017-ben Rónasági Takarékszövetkezet
36. Optic World Kft.
37. Fuvaroz-Hat Kkt.

/Határidőben beérkezett nyilatkozatok alapján./