Kezdőlap Rendőrségi hírek Ismételten bizonyították hasznosságukat a térfigyelő kamarák

Ismételten bizonyították hasznosságukat a térfigyelő kamarák

A kihelyezett térfigyelő kamerák segítségével ismételten illegális hulladéklerakást akadályozott meg a Városrendészet!

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata idejekorán felismerte, hogy a városszerte kihelyezett térfigyelő kamerák milyen fontos szerepet töltenek be a kecskeméti polgárok biztonságérzetének növelésében; a szabálysértések és bűncselekmények megakadályozásában – illetve felderítésében is. Ezért a Kecskeméti Városrendészet és a Kecskeméti Rendőrkapitányság közös működtetésében egyre több térfigyelő kamerát helyeznek ki a hírös város köztereire – melyek aztán rendre bizonyítják, hogy megérték a rájuk fordított költségeket.

A hétvégén a kihelyezett térfigyelő kamerák segítségével példának okán ismét illegális hulladéklerakást akadályozott meg a Városrendészet: mégpedig városunk egyik, a városképet és az ott élők egészségét is károsító szemétlerakásairól korábban már elhíresült – de azóta már kitakarított részén: a Praktikernél.

AKecskeméti Városrendészet ügyeletesei a térfigyelő kamerákon keresztül észlelték. hogy a Kórház utca végén lévő házbólegy hölgy egy szeméttel teli műanyag fürdőkádat vitt a Praktikernél lévő körforgalom lezárt ágára – ami ismert illegális hulladéklerakó hely ezért fokozottan figyelik aközterület-felügyelők.

Az észlelést követően a megfigyeléseket koordinálóvideo-szobából a városrendészek soron kívül a helyszínre irányították a közelben ellenőrzést végző kollégáikat, akik a rendőrség szintén helyszínre érkező járőreivelegyütt közösen beazonosították, majd rögzítették az elkövetéssel gyanúsítható személy adatait.

Ezt követően az illegális szemétlerakást elkövető hölgyet felszólították, hogy a kihelyezett illegális hulladékot vigye vissza az ingatlana udvarára, amit meg is tett;azonban ez nem mentesíti az előzetesen elkövetett szabálysértés következményeitől – így afeljelentés után eljárás indul ellene.