Kezdőlap Hírek „KELETI” RENDSZÁM A „NYUGATI” AUTÓN

„KELETI” RENDSZÁM A „NYUGATI” AUTÓN

A kunszentmiklósi rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, amelynek gyanúsítottja az egyik autójáról a másikra átszerelt egy forgalmi rendszámot.

A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság járőrei 2018. december 25-én 16 óra 45 perckor Dunavecsén igazoltatták egy Volvo vezetőjét. Az intézkedés során kiderült, hogy az autó nem a sofőré, illetve a járműre szerelt rendszám egy Trabanthoz tartozik. Az autóban utasként tartózkodott a Volvo és a Trabant tulajdonosa, aki elismerte, hogy a hatósági jelzéseket ő cserélte ki.

A 36 éves férfit a nyomozók egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A szalkszentmártoni lakos elmondta, hogy a Volvo rendszámát egy szabálytalanság miatt már korábban bevonták a rendőrök, ezért tette rá egy forgalomból kivont, már meg is semmisített Trabant hatósági jelzését, amelyet megőrzött. A kihallgatás során az is kiderült, hogy a férfit a vezetéstől eltiltották, ezért kérte meg ismerősét arra, hogy elvigye a szomszéd városba.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az illetékes járási ügyészségnek.