Kezdőlap Rendőrségi hírek KÖRÖZTÉK A SOFŐRT, AKI ITTASAN VEZETETT

KÖRÖZTÉK A SOFŐRT, AKI ITTASAN VEZETETT

A Bács-Kiskun megyei rendőrök szabálysértési és büntetőeljárást is indítottak a 30 éves kecskeméti férfivel szemben.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának munkatársai 2019. február 9-én 15 óra 30 perckor Kecskeméten, a Halasi úton intézkedés alá vontak egy helyi lakost, aki egy ismerőse Mazdáját vezette.

Az ellenőrzés során kiderült, hogy a sofőr érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkezik, illetve a vezetéstől két hatóság is jogerősen eltiltotta. Adatai ellenőrzése során arra is fény derült, hogy J. Zoltánt a megyeszékhelyi rendőrkapitányság körözi, mivel 34 nap szabálysértési elzárásra ítélték. A 30 éves férfivel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, így őt előállították.  

A jármű iratainak átvizsgálása során a járőrszolgálat munkatársai megállapították, hogy az illetékes közigazgatási hivatal a forgalomból ideiglenesen kivonta az autót, mivel érvényes műszaki engedéllyel és kötelező biztosítással nem rendelkezett. Az autó hatósági jelzéseit a helyszínen elvették.

A férfivel szemben több szabálysértés miatt indult eljárás, illetve ittas vezetés vétség elkövetésének gyanúja miatt a büntetőjogi felelősségét is vizsgálják.