Kezdőlap Hírek Szénási Pál énekes-dalszerző és családja lesznek a februári Montázs est vendégei

Szénási Pál énekes-dalszerző és családja lesznek a februári Montázs est vendégei

2019. február 23-án, szombaton 16.00 órakor kezdődik a rendezvény. Szénási Pál a közel 40 éves zenei pályafutása mellett civilben pedagógus. A Kecskeméti Zenészegylet alapítója és elnöke. Sok fellépés van mögötte, megjelentek kazettái, cd-i, video klippek. Két szép lányuk van, Anna és Dolli. Anna gyönyörűen énekel, Dolli táncol. Édesanyjuk, Szénási Pálné Kata az egészségügyben dolgozik, onkológiai szakasszisztens. Ő fogja össze a művészcsaládot, és mindenben segíti őket.

Szénási Pál 1991-ben mutatkozott be első dalaival a nagyközönség előtt. Fesztiválok dalait írta, és 1995-ben az MTV Táncdalfesztiváljára is sikerült bekerülnie. Ezt követte több fesztivál és rádiós, televíziós megjelenés. Számtalan fellépés, sikeres bemutatkozás áll közel 40 éves zenei munkája mögött. Írt slágereket, gyermekdalokat, sör- és bordalokat, indulókat, himnuszokat. Megjelentetett kazettákat, CD-ket, video klippek is készültek a dalaiból. (Európa Csillagai, Az igaz barát, Sördalok, Bordalok címmel) Az ország minden pontján fellépett. Számos sztárral, neves énekessel szerepelt együtt. Minden meghívást örömmel teljesít a legkisebbektől kezdve a legidősebb korosztályig.

2000 decembere óta a Kecskeméti Zenészegylet alapítója és elnöke. Azóta számtalan fellépés, koncert és fesztivál kötődik az egyesülethez a tagok munkája eredményeképpen. Pályázatok sora és sikeres projektek vannak az egyesület mögött.

Civil foglalkozása és hivatása a pedagógia. Tanítóként és fejlesztő pszicho-pedagógusként jelenleg az Orgoványi Általános Iskolában tanít. Ezt megelőzően a helvéciai Feketeerdei Általános Iskola pedagógusa volt.

Szénási Anna Vivien Kecskeméten született 1996-ban. A Kodály Zoltán Ének-Zenei Általános és Szakközépiskola tanulója volt egészen az érettségiig. Még mindig visszajár énekelni az Aurin Leánykarba. A hegedűtudását kedves mesterénél, Juhász Géza tanár úrnál fejlesztette. Jelenleg a Szegedi Tudomány Egyetem énektanári szakán tanul, és ott is énekel az egyetemi kórusban. Közben meghívták az egyetemi szimfonikus zenekarba is.

Énekkel pici gyerekkora óta foglalkozik. Magánének szakos hallgatóként kitűnő tanároktól tanulhatott Kecskeméten. Segítségükkel sikerült egy önálló zenei ízlést és hangzásvilágot kialakítani magában, amelyet természetesen állandóan fejlesztget.

A színpadi énekléssel édesapja ismertette meg. Az elmúlt években sok közös fellépésük volt. Az élete a zene és az éneklés. 2018 karácsonyára jelent meg első dala az interneten „Csillogj még” címmel a Fella Team segítségével.

Szénási Dolli Kata népitáncos, középiskolás diák. Ő is a kecskeméti Kodály Iskola tanulója. Közel áll hozzá a tánc, korábban a Grapevine Show Dance Club tagja volt, ahol sok fellépésen vett részt. Most a Kodály Iskola népi tánc tagozatán tanul, de érdekli a zene, az ének is.

A család közös érdeklődési köre tehát a zene, a tánc és az énekművészet.

Kecskemét kulturális intézményeihez több szállal kötődnek:

– Kecskeméti Zenészegylet

– Aurin leánykar – Aurin Miraculum Alapítvány

– Európa Jövője Gyermektalálkozó (Csiperó)

– Kodály Zoltán ÉZI

– Kecskeméti Katona József Színház