Kezdőlap Sport Újabb Scoregoal győzelem, újra a második helyre ugrottak a kecskeméti futsalosok.

Újabb Scoregoal győzelem, újra a második helyre ugrottak a kecskeméti futsalosok.

Tegnap este a 9. helyezett MVFC Berettyóújfalu csapatát fogadták a hírös városi futsalosok a Messzi István Sportcsarnokban, és egy álmoskás első félidőt követően magabiztosan tartották itthon a pontokat.

Scoregoal Kecskeméti Futsal Club – MVFC Berettyóújfalu : 4-1 (1-1)

Nehezen indult a mérkőzés mindkét csapat számára, az első percekben mezőnyben folyt a harc, igazi veszélyt egyik gárda sem tudott okozni az ellenfél kapuja előtt. A kedélyeket egy eladott kecskeméti labda és abból a kontra, majd egy Dobosi zúgó kapufa borzolta. Pár minutummal később Sallai is megszerezhette volna a vezetést, ám ziccere elhalt Tihanyi kapus ölében. A 15. percben aztán megtört a gólcsend: Marozsi ugrott ki nagyszerűen a védők között, akik mentve a menthetőt, felvágták. A jogosan megítélt szabadrúgás mögé Szabó Szabolcs állt, aki bődületes erővel vágta be a játékszert a kapu baloldalába. (1-0). Igazából örülni sem volt idő, hiszen középkezdésből, egy begyakorolt figurát követően Moga Edvin egyenlített. (1-1).

A második félidő, ellentétesen, mint az első etap, nagyszerűen kezdődött a hazaiak számára. Egy kapu előtti lecsorgó labdát Kovács József talál meg a leghamarabb és azzal a lendülettel be is vágta a felsőbe. (2-1) Támadásban maradt a Scoregoal. Sallai kapufát lő telibe, majd Kovács téveszt centikkel. A 35. percben aztán eldőlni látszott a mérkőzés, újra Kovács József eredményes. Egy szélen megkapott labdát tartott meg okosan, majd passz helyett lefordult a védőjéről, és éles szögből kilőtte a hosszút (3-1). A vendégek ekkor átálltak 5 a 4 elleni játékra, ám ma este ez sem vezetett eredményre, a jól záró kecskeméti falon nem tudtak keresztül menni. Majd a 38. percben egy kecskeméti letámadásnál Dobosi szerez labdát, tovább pöcköli azt, ami így tökéletesen érkezett Kovács lábához, aki újfent nem tétovázott és bevágta az elvetődő kapus mellett a hálóba. (4-1)

Az újabb győzelemmel a kecskeméti csapat újfent előzött a tabellán, és az alapszakasz utolsó két meccsét a második helyről várhatja.

Gólszerzők: Kovács (3), Szabó (1)

Koós Károly vezetőedző értékelése: „Nem számítottunk könnyű mérkőzésre, múlt héten bebiztosítottuk a felsőházat, a Berettyóújfalu pedig biztos alsóházas, így a mérkőzés első félidejében ez rá is nyomta a meccsre a bélyegét. Álmoskásan csordogált a labda mindkét fél részéről. A második etapban már sikerült kicsit felpörgetni a srácokat, különösen a védekezésünk tetszett, kevés lehetőséget adtunk a vendégeknek. Gratulálok a srácoknak, mert egy mélyen védekező csapat ellen is sikerült 4 gólt lőniük.”