Kezdőlap Hírek Whitesnake: Unzipped

Whitesnake: Unzipped

Egy igazán különleges hatású, nagyon kellemes megjelenéssel rukkolt elő a tavalyi évben negyvenedik születésnapját ünneplő brit rock-banda az évfordulóra – a zúzós hangulatok mellett egy másik arcukat is megmutatták: egy teljesen akusztikus, szerelmes hangulatú albummal jelentkeztek a Warner lemezkiadónál.

Az „Unzipped” címmel -CD, 2 CD és 2 LP, sőt 5 CD/DVD változatban is kiadott – új Whitesnake megjelenés ugyanis a banda közelmúltbeli stúdiólemezei: a ’Good To Be Bad’ (2008) és a ’Forever more’ (2011) dalait és ritkaságait egyesíti akusztikus változatban.

Így aztán olyan nagy metál-slágereket hallunk viszont új köntösben,mint például a „Summer Rain” és a „Forever more” – valamint ha már a ritka csemegéknél tartunk – az újdonság tartalmazza a Coverdale szóló albumáról az „In to The Light”- ot (2000); ésegy korábban kiadatlan dalt is – „All The Time In The World” címmel.

Az ismert Whitesnake szerelmes dalok akusztikus hangszerelései kimondottan jól sikerültek – szép és meleg hatású új formába teszik át az egyes számokat; és a lemez megszólalása is nagyon jól sikerült – tökéletes illúziót teremt a szobában. A két CD-s változaton a stúdióválogatáshoz csatlakozó CD-n emellett még tizenkét – 1997-ben Tokióban, valamint nyolc – 2008-ban New Yorkban koncerten rögzített dalt is meghallgathatunk.

S akinek még ez sem elegendő – egy különleges gyűjtői kiadást is talál a hanglemezboltok polcain. A limitált példányszámban megjelenő 5 CD/DVD ötvözi az elmúlt 20+ év alatt rögzített akusztikus előadásokat, beleértve ritka és nem nyilvános stúdió- és élőfelvételeket, demókat, koncertvideókat, interjúkat és még sok minden más extrát.

(Komlós József JR)

Az egy CD-s, illetve a két CD-s változaton meghallgatható dalok:

CD1: Unzipped… In The Studio: The Love Songs

01. Love Is Blind
02. One of These Days
03. All The Time In The World (Previously Unreleased)
04. Wherever You May Go
05. Easier Saidthan Done
06. Fare Thee Well
07. Summer Rain
08. Forever more
09.’Till The End Of Time

10. Wherever You May Go (Instrumental) Stringsonly
11. Love Is Blind (Instrumental) Stringsonly

CD2: Koncertfelvételek

StarkersInTokyo:

01. Sailing Ships
02. Too Many Tears
03. The Deeper The Love
04. Love Ain’t No Stranger
05. Can’t Go On
06. Give Me All Your Love
07. Don’t Fade Away
08. Is This Love
09. Here I Go Again
10. Soldier Of Fortune

11. Only My Soul (Acapella)
12. Fool For Your Loving (Excerpt)

Starkers In New York:

13. Give Me All Of Your Love
14. CanYou Hear The Wind Blow?
15. All I Want, All I Need
16. Lay Down Your Love
17. Fool For Your Loving
18. The Deeper The Love
19. Ain’t No Love In The Heart Of The City
20. Here I Go Again