Kezdőlap Hírek Múzeumpedagógiai foglalkozásokkal várja a Cifrapalota a Kecskemét 650 kiállításra érkezőket

Múzeumpedagógiai foglalkozásokkal várja a Cifrapalota a Kecskemét 650 kiállításra érkezőket


Hét korosztály számára készül különféle múzeumpedagógiai foglalkozással a Cifrapalota. A Kecskemét 650 című kiállítás a város elmúlt hat és fél évszázados történetét tárja a látogatók elé a modern technika és virtuális valóság segítségével. A foglalkozásoka korosztályok igényeit és kompetenciáit szem előtt tartva segítenek feldolgozni a várostörténeti anyagot.

A babákat és mamákat minden hónap utolsó péntekén 10 órától várják, ahol a rendhagyó tárlatvezetés mellett babapihenő is biztosítja az akadálymentesített múzeumlátogatást.

Az óvodások és 1-2. osztályosok „Kecske ment a kis kertbe…” címmel ismerkedhetnek meg a Cifrapalota kincses világával, mesékkel átszőtt birodalmával, ahol játékos feladatokkal, interaktív eszközök és jelmezek segítségével fedezhetik fel a kiállítást. Vidéki óvodák esetében lehetőség nyílik az egyórás játékos-zenés múzeumpedagógiai foglalkozásra a saját óvodai, iskolai csoportban is.

A kézműves foglalkozásokon kecskebábot készíthetnek és koszorúkötést is kipróbálhatják a gyerekek.

A zenei foglalkozás keretében alföldi dallamokat és mondókákat ismerhetnek meg.

Az alsó tagozatos diákok „Hírös városunk: Kecskemét” címmel fedezhetik fel a kiállítást, ahol a tapintható műtárgyak, felölthető ruhamásolatok és multimédiás eszközök is színesítik az órát. A foglalkozás fejleszti az anyanyelvi és digitális kompetenciát, a kézügyességet, valamint bővíti a szókincset.  Számos kézműves tevékenységek közül választhatnak: címermásolás vagy címertervezés fémdomborítással, kecskebáb varrás, vagy kecske hűtőmágnes készítése dekorgumiból.

A felsőtagozatosokat 90 perces rendhagyó történelemóra várja „Áldások és csapások – Kecskemét története dióhéjban” címmel, ahol a kiállítás tárlatvezetéssel egybekötött megtekintése után, kézműves foglalkozáson vehetnek részt. Címert és szecessziós víztornyot is tervezhetnek, és kipróbálhatják magukat az Activity játék Kecskemét 650 verziójában.

Drámapedagógiai foglalkozást kínálnak a 7-8. osztályosoknak, illetve a középiskoláknak. A fiatalok összevethetik eddig szerzett ismereteiket a városról, a lakosságról illetve felfedhetnek olyan hatásmechanizmusokat melyek akár az ő életükben, döntéseikben is szerepet játszanak.

A középiskolásoknak szóló, rendhagyó múzeumi történelemórán, a diákok Kecskemét 650 éves történetével ismerkedhetnek meg 45 percben. A foglalkozás során a tanulók Activity játékban mérhetik össze tudásukat Kecskemétről.  A múzeumi óra fejleszti az anyanyelvi, szociális és a kulturális kompetenciát, valamint szélesíti a metakommunikációs képességeket, segíti az identitás megerősítését. A „törióra” után kézműves tevékenység is igényelhető, amelynek során címert tervezhetnek a diákok, linómetszéssel.

Természetesen a felsőoktatásban részt vevő hallgatókat is várják a múzeumpedagógiai programok és a kiállítás is.

A foglalkozások árai:

Diák belépőjegy: 350 Ft/fő (Kecskeméti csoportoknak ingyenes.)

Tárlatvezetés, múzeumi óra 1.000 Ft/csoport (Kecskeméti csoportoknak ingyenes.)

Múzeumpedagógiai foglalkozás, kézműves foglalkozás, módszertani óra: 350 Ft/fő (Óvodásoknak, SNI-s tanulóknak 300 Ft/fő.)

Bejelentkezés:

Burovincz Laura 30/3420412 [email protected]

Merinu Éva 20/2575019 [email protected]

Részletes információ: www.muzeum.kecskemet.hu

Helyszín: Kecskeméti Múzeum Cifrapalota kiállítóhelye, Kecskemét, Rákóczi út 1.