Kezdőlap Zenei élet David Bowie: Loving The Alien

David Bowie: Loving The Alien

Egy egészen lenyűgöző gyűjtői dobozzal örvendeztette meg a Parlaphone/Warner hanglemezkiadó a Bowie rajongókat: a Loving The Alienbox 1983-től 1988-ig bezárólag gyűjtötte össze a művész megjelenéseit.

Az exkluzív megjelenésű gyűjteményes doboz összesen tizenegy eredeti lemezborítóba öltöztetett CD-n kínálja a tizenöt nagylemeznyi anyagot – és mellé még egy reprezentatív könyvet is rejt összecsomagolva.

A keményfedeles könyv önmagában is ritka csemegéket tár a Bowie-rajongók elé: ritkán látott, vagy eddig még nem is közölt képeket a művészről – elsőrangú, nagy fotósok kameráin át megörökítve Bowie életének nagy pillanatait. Mellette történeti értékű újságmegjelenések, valamint a lemezek technikai személyzetének visszaemlékezései is segítenek felidézni David Bowie e nagy korszakát.

Ha az ezüstlemezek sorát nézzük: kezdésként mindjárt újrakevert változatban megtalálhatjuk a dobozban az 1983-as listákat bedöntő Let’sDance nagylemezt és ugyanebből az esztendőből a Serious Moolight dupla koncertlemezt; 1984-ből pedig a Tonight című ugyancsak nagy közönségsikert hozó klasszikust is.

Az 1987-ben kiadott Never Let Me Down nagylemez két változatban is bekerült a dobozba – az eredeti LP CD-re újrakeverve, és mellette rögtön ott a hosszabb verzió: a háromoldalnyi fekete korong ugyancsak 1 CD-s változata is. Ugyanebben az évben vették fel David Bowie egyik legerőteljesebb koncertlemezét Glass Spider címmel Montrealban – és ez a dupla CD is természetesen helyet kapott a dobozban.

A gyűjteményből természetesen nem maradtak ki a ritkaságok sem – ezeket gyűjtötte egybe eredeti megjelenésének idején: 2001-ben a retrospektív zenei visszatekintéseket táncos változataiban tartalmazó Dance című CD; valamint ebben a dobozban kizárólagosan a ritkaságokat összegyújtó Re:Call 4 címet viselő dupla CD. Utóbbin nagylemezre soha fel nem került kislemez-változatokat, B-oldalas kísérődalokat, sőt filmzene betétdalokat is hallunk a Labirintus, az Abszolút kezdők és a When The Wind Blows című mozikból. Átkeverésekben, egyedi mixekben, vagy éppen a szélesebb nagyközönség számára nem ismert változatokban csendülnek fel az amúgy jól ismert Bowie-slágerek.

Egy nagyon szép és felettébb elegáns gyűjteményen keresztül idézhetjük vissza a pop egyik legnagyobb ikonjának nyolcvanas évek-béli munkásságát–egy olyan kiadványon, amely minden gyűjtő számára kivételes pillanatokat tartogat!